Bynk omdöme

17.06.2021
0

Bynk är en relativt ny långivare och grundades 2016. Bynk står precis som alla andra seriösa långivare under tillsyn av Finansinspektionens. Grundarna av Bynk består av entreprenörer och utvecklare som varit aktiva i fintechbolag i över 10 år. Med den sammanslagna erfarenheten och kunskapen inom Bynk kan de leverera en tjänst som lever upp till konsumenternas förväntan.

Maxbelopp: 300 000 SEK
Lägstabelopp: 10 000 SEK
Ränta: 1,95 - 19,95%
Effektiv ränta: 1,97 - 20,95%
Löptid: 3 - 12 år
Betalningsanm. Ok: Nej
Utbetalning: 1-2 bankdagar
Till Bynk
Licens:
Ränteexempel
100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter. Betalar du tillbaka hela beloppet inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

  • Samla lån
  • Pausa betalning
  • Ändra på återbetalningstiden

Nackdelar

  • Använder UC
  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
Säkerhet
4 av 5
Säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2016
Kryptering:
4
OV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
3
3,3 av 5 hos Trustpilot
Sökvolym:
3
3 000 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Bynk

Bland ägarna av Bynk så hittar vi stora investerare så Schibsted och LMK, men också personalen. Flera av personalen står fortfarande som ägare av Bynk.

Bynks arbetar kontinuerligt för att leva upp till sin vision av att ge alla full kontroll över den egna privatekonomin. Varje dag, dygnet runt, vart man än är! Bynk vet att kundernas situationer är unika och att som individer är de flexibla. Därför ser Bynk till att deras produkter och tjänster ska vara det också. Bynk är ett teknisk avancerat företag med teknik som ligger i framkant i branschen, det använder Bynk till att skapa sin unika enkelhet för låntagaren.

Bynk skriver själva att de vill vara en schysst långivare som ger tillbaka makten och kunskapen att påverka lånens villkor till låntagaren.

Bynk kom in i branschen som en utmanare och de väljer att göra saker på nya sätt, så länge det gynnar låntagaren. Detta beteende har resulterat i att Bynk har bland de mest flexibla och innovativa produkterna inom privatekonomi som finns i branschen. Bynk gör allt för att det ska bli enklare att ta kontroll över sin privatekonomi.

Ränta: 1,95 - 19,95%
Effektiv ränta: 1,97 - 20,95%
Minsta lånebelopp: 10 000 SEK
Högsta lånebelopp: 300 000 SEK
Löptid: 3 - 12 år
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Ja
Direktutbetalning: Nej (1-2 bankdagar)
Startkostnad: 398 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån

Provision och räntekostnader

Återbetalning av lånet till Bynk sker med hjälp av autogiro och förfallodag är den 26:e varje månad, skulle den 26:e vara en helgdag sker betalningen nästkommande helgfria bankdag. Det är månadskostnaden som helt styr återbetalningstiden av lånet och detta går att justera direkt i Bynks app.

Bynk erbjuder idag räntor som ligger mellan 3,95%-19,95%. Räntan man blir tilldelad beräknas utifrån det Bynkbetyg man får. Bynkbetyget bestäms bland annat med hjälp av en kreditupplysning som görs när ansökan skickas in.

Bynk tar idag ut en avgift på 398kr som startkostnad för lånet. Hos Bynk kan man ansöka om lån upp till 300.000kr och låneavtalen löper mellan 3-12 år. Avräkningsordningen hos Bynk är att en inbetalning hantera i första han ränta, därefter kostnader för krediten, sedan eventuella förseningsavgifter och dröjsmålsränta och sist kapitalbeloppet.

Skulle en betalning till Bynk bli försenad kommer låntagaren debiteras en påminnelseavgift på 60kr, en inkassoavgift på 180kr och e höjningsavgift på 398kr.

Det kostar inget extra hos Bynk för att lösa hela lånet i förtid eller för att göra en extra inbetalning. Det kostar heller inget att använda sig utav en av de fyra betalningsfria månder som Bynk erbjuder.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
150 000 SEK 8,95 % 5 år 3 118 SEK 187.080 SEK
Dessa räntor används endast som exempel hos Avida. Räntan är rörliga och sätts alltid individuellt.

Privatlån hos Bynk är ett lån som passar bra oavsett den bakomliggande anledningen till vad låntagaren vill använda pengarna till. Låntagaren kan också använda lånet till att samla dyrare krediter & små lån och på så vis sänka månadskostnaden.

Avgifter och andra lånekostnader

 

Startkostnad: 398 SEK
Aviavgift: 0 SEK
Ändra återbetalningstid: 0 SEK
Använda betalningsfri månad: 0 SEK
Påminnelseavgift: 60 SEK
Lösa lånet i förtid: 0 SEK
Inkassokostnad 180 SEK

Villkor för att ansöka om ett lån hos Bynk

För att låneansökan hos Bynk ska gå igenom krävs det att den som ansöker uppfyller vissa grundläggande krav. Dessa krav är att man minst 20 år och max 70 år gammal. Man måste ha en av följande anställningsformer; Fast anställd, Egenföretagare, Förtidspensionär eller Pensionär. Man måste ha en deklarerad månadsinkomst om minst 10.000kr i Sverige. Det krävs även att man har Mobilt BankID för att få lån hos Bynk. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och inte heller någon skuld hos Kronofogden. Sedan har Bynk även kravet att du inte får ha skyddad identitet. Utöver dessa krav så skriver även Bynk att man måste vara skriven i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

  • Minst 20 år fyllda.
  • Inkomst på minst 10 000 SEK/mån deklarerad i Sverige.
  • Vara skuldfri hos Kronofogden.

Hur snabbt beviljar Bynk pengarna?

Efter att låneansökan godkänts ger Bynk 30 dagar låntagaren på sig att acceptera lånet och det betalas ut till det angivna bankkontot inom 1-2 bankdagar.

Kreditupplysningstjänst/Kredithistorikverifieringstjänst som används av Bynk

Bynk använder sig utav UC, upplysningscentralen samt Bisnode för att göra sina kreditupplysningar.

Hur snabbt beviljar Bynk pengarna?

Efter att låneansökan godkänts ger Bynk 30 dagar låntagaren på sig att acceptera lånet och det betalas ut till det angivna bankkontot inom 1-2 bankdagar.

Låneansökan: Tar under 2 minuter
Svarstid: Svar på ansökan inom 15 minuter

Funktioner som gör att Bynk sticker ut

Bynk är en av få långivare som idag erbjuder betalningsfria månader, det innebär i praktiken att man pausar sitt lån. Detta är en tjänst som Bynk erbjuder alla kunder att göra 4 gånger om året. Detta är för att Bynk vet att vardagslivet ibland kan medföra oväntade kostnader och ibland kan det hjälpa avsevärt om man kan få pausa en betalning. Det som händer hos Bynk är helt enkelt att den aktuella månadens betalning nollställs, om aktiveringen av tjänsten sker innan den 16:e samma månad, och lånet återupptas nästkommande månad. 

Bynk erbjuder även något som de kallar för Bynkpoäng. Det är i appen som du ser dina Bynkpoäng, dessa poäng är något som du som kund till Bynk tjänar in under tiden som du har ett lån hos Bynk. Bynkpoängen kan du sedan använda dig av för att betala tillbaka extra på lånet. 

Bynk erbjuder även möjlighet att ändra månadskostnaden när man vill, detta gör man enkelt genom att logga in på appen och justera hur lång tid man vill betala av lånet på. Detta medför så klart en justering av månadskostnaden.

Vilka lån erbjuder Bynk?

Bynk erbjduer idag kontokrediter från 10.000kr till 300.000kr. Efter att man har blivit tilldelad ett lånebelopp så kan man nyttja krediten.

Säkerhetsgranskning av Bynk

Bynk har en gedigen personuppgiftspolicy och de tydliga med vad det är för uppgifter de använder sig utav och varför de behöver dessa. Bynk värnar om sina kunders integritet och det är en av anledningarna till att de ses som en seriös aktör inom snabba lån.

Licenser och certifikat som Bynk har

Bynk är precis som alla seriösa långivare registrerade hos och har tillstånd av Finansinspektionen att agera som kreditinstitut. Detta medför att Bynk är en seriös och säker långivare.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Telefon: 020 - 700 700
Epost: kundservice@bynk.se
Bolagsnamn: Rocker AB
Adress: Flaggan 1115, 116 74 Stockholm
Organisationsnummer: 559046-8574
Öppettider Messenger Mån-Sön: 08.00-24.00
Öppettider telefon Mån-Fre: 09.00-15.00, Lör: Stängt, Sön: 09.00-15.00

Låneansökan hos Bynk

Att göra en ansökan om lån med BankID hos Bynk är enkelt och går snabbt. Man kan ansöka om lån mellan 10.000kr-300.000kr och man får beskedet snabbt efter ansökan är gjord. Om man mot all förmodan inte skulle få godkänt på det belopp som man ansökt om kommer Bynk ge ett erbjudande på det belopp som de kan erbjuda. Beloppet bestäms utifrån det Bynkbetyg som ges i samband med att ansökan skickas in. Bynk använder sig utav både UC och Bisnode när de tar fram ett Bynkbetyg till en låneansökan.

Steg 1

Välj belopp, löptid & låntyp.

Steg 2

Fyll i personuppgifter.

Steg 4

Verifiera med BankID.

Steg 5

Få beslut inom 15 minuter.

Hur populära är Bynk?

Bynk är en relativt ny aktör på marknaden men deras utbud lockar allt fler. De har ett modernt upplägg och erbjuder sina kunder mer än bara ett lån. De lägger en hel del fokus på kringtjänster som gör att du som kund får mer än bara ett lån. Deras app erbjuder även ett helt nytt förhållningssätt gentemot banker. Detta är en av de anledningar till att Bynk stiger i popularitet. De arbetar hårt med att införa uttrycket Bynka.

Trustpilot 3.3 Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 3 000 Besökare / månad 700

Är Bynk en bluff?

Nej, Bynk är inte någon bluff, de har flera kända profiler och investerar i ryggen som gärna stoltserar med sitt engagemang i företaget.

4.43

Betygsätt sidan

1 Röster