Rocker omdöme

22.04.2024
0

Rocker är en relativt ny långivare och grundades 2016 under namnet Bynk. Bynk bytte sedan namn under 2019. Rocker står precis som alla andra seriösa långivare under tillsyn av Finansinspektionens. Grundarna av Rocker f.d. Bynk består av entreprenörer och utvecklare som varit aktiva i fintechbolag i över 10 år. Med den sammanslagna erfarenheten och kunskapen inom Rocker f.d. Bynk kan de leverera en tjänst som lever upp till konsumenternas förväntan.

Maxbelopp: 600 000 SEK
Lägstabelopp: 10 000 SEK
Ränta: 4,54 - 36,47%
Effektiv ränta: 4,54 - 36,47%
Löptid: 1 - 20 år
Betalningsanm. Ok: Nej
Utbetalning: 1-2 bankdagar
Ränteexempel
Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 10 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,34%), resulterar i en total kostnad av 145 551 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 1211 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Erbjuder samlingslån
 • Samarbetar med 10 olika banker och långivare

Nackdelar

 • Tillåter inte medsökande
 • Accepterar inte betalningsanmärkningar
Säkerhet
4 av 5
Säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2016
Kryptering:
4
OV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
3
3,3 av 5 hos Trustpilot
Sökvolym:
3
3 000 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Rocker

Bland ägarna av Rocker så hittar vi stora investerare så Schibsted och LMK, men också personalen. Flera av personalen står fortfarande som ägare av Rocker. Läs mer här: Wikipedia om Rocker

Rocker arbetar kontinuerligt för att leva upp till sin vision av att ge alla full kontroll över den egna privatekonomin. Varje dag, dygnet runt, vart man än är! Rocker vet att kundernas situationer är unika och att som individer är de flexibla. Därför ser Rocker till att deras produkter och tjänster ska vara det också. Rocker är ett teknisk avancerat företag med teknik som ligger i framkant i branschen, det använder Rocker till att skapa sin unika enkelhet för låntagaren.

Rocker skriver själva att de vill vara en schysst långivare som ger tillbaka makten och kunskapen att påverka lånens villkor till låntagaren.

Rocker kom in i branschen som en utmanare och de väljer att göra saker på nya sätt, så länge det gynnar låntagaren. Detta beteende har resulterat i att Rocker har bland de mest flexibla och innovativa produkterna inom privatekonomi som finns i branschen. Rocker gör allt för att det ska bli enklare att ta kontroll över sin privatekonomi.

Ränta: 4,54 - 36,47%
Effektiv ränta: 4,54 - 36,47%
Minsta lånebelopp: 10 000 SEK
Högsta lånebelopp: 600 000 SEK
Löptid: 1 - 20 år
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Ja
Direktutbetalning: Nej (1-2 bankdagar)
Startkostnad: Beror på långivare
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån

Provision och räntekostnader

Återbetalning av lånet sker inte till Rocker eftersom att de är en låneförmedlare och inte en långivare. Det är därför extra viktigat att du som låntagare är uppmärksam på hur du ska återbetala det lån du tar. Det kan t.ex. ske med hjälp av autogiro och ha en förfallodag som skulle kunna vara den 26:e varje månad, skulle den 26:e vara en helgdag sker betalningen nästkommande helgfria bankdag vanligtvis.

Rocker erbjuder idag räntor som ligger mellan 4,54%-36,47%. Räntan man blir tilldelad beräknas utifrån det betyg man får. Betyget bestäms bland annat med hjälp av en kreditupplysning som görs när ansökan skickas in.

Rocker tar idag inte en avgift på som startkostnad för lånet. Hos Rocker kan man ansöka om lån upp till 600.000kr och låneavtalen löper mellan 1-20 år. Avräkningsordningen hos Rocker är att en inbetalning hantera i första han ränta, därefter kostnader för krediten, sedan eventuella förseningsavgifter och dröjsmålsränta och sist kapitalbeloppet.

 

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
150 000 SEK 8,95 % 5 år 3 118 SEK 187.080 SEK
Dessa räntor används endast som exempel hos Avida. Räntan är rörliga och sätts alltid individuellt.

Privatlån via Rocker är ett lån som passar bra oavsett den bakomliggande anledningen till vad låntagaren vill använda pengarna till. Låntagaren kan också använda lånet till att samla dyrare krediter & små lån och på så vis sänka månadskostnaden.

Avgifter och andra lånekostnader

 

Startkostnad: Beror på långivare
Aviavgift: Beror på långivare
Ändra återbetalningstid: Beror på långivare
Använda betalningsfri månad: Beror på långivare
Påminnelseavgift: 60 SEK
Lösa lånet i förtid: Beror på långivare
Inkassokostnad 180 SEK

Villkor för att ansöka om ett lån hos Rocker

För att låneansökan via Rocker ska gå igenom krävs det att den som ansöker uppfyller vissa grundläggande krav. Dessa krav är att man minst 20 år och max 70 år gammal. Man måste ha en av följande anställningsformer; Fast anställd, Egenföretagare, Förtidspensionär eller Pensionär. Man måste ha en deklarerad månadsinkomst om minst 10.000kr i Sverige. Det krävs även att man har Mobilt BankID för att få lån via Rocker . Du får inte ha några betalningsanmärkningar och inte heller någon skuld hos Kronofogden. Sedan har Rocker även kravet att du inte får ha skyddad identitet. Utöver dessa krav så skriver även Rocker att man måste vara skriven i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

 • Minst 20 år fyllda.
 • Inkomst på minst 10 000 SEK/mån deklarerad i Sverige.
 • Vara skuldfri hos Kronofogden.

Hur snabbt beviljar Rocker pengarna?

Efter att låneansökan skett via Rocker  ger respektive långivare den potentiella låntagaren en tidsfrist att acceptera lånet på. Lånet betalas ut till det angivna bankkontot inom 1-2 bankdagar efter att lånet och dess villkor godkänts.

Kreditupplysningstjänst/Kredithistorikverifieringstjänst som används av Rocker

Rocker använder sig utav UC, upplysningscentralen för att göra sina kreditupplysningar.

Hur snabbt beviljar Rocker pengarna?

Rocker beviljar inga pengar direkt eftersom att de är en låneformedlare. Däremot så går en låneansökan via Rocker och efter att låneansökan godkänts ger långivaren oftast låntagaren 30 dagar på sig att acceptera lånet. När det sedan accepterats betalas det ut till det angivna bankkontot inom 1-2 bankdagar.

Låneansökan: Tar under 2 minuter
Svarstid: Svar på ansökan inom 15 minuter

Funktioner som gör att Rocker sticker ut

Rocker är en av få långivare som idag erbjuder flera olika tjänster utöver sin låneförmedling.

De erbjuder bland annat;

 • Connect som är en kvittohanteringstjänst
 • Ett Rockerkort
 • Ett Sparkonto
 • Extra: Kontokredit utan kreditkort
 • Rockerlån
 • Buddy: Hjälp vid bilköp
 • Pay: Gör betalning mellan privatpersoner tryggare

Rocker erbjuder även en appen som de menar ska ge sina användare en bättre ekonomisk hälsa. I appen kan användarna få en översyn av sin ekonomiska situation.

Vilka lån erbjuder Rocker?

Rocker erbjuder inga lån direkt, de agerar låneförmedlare, vilket innebär att de samarbetar med flera olika långivare. Detta gör det möjligt för dig som låntagare att jämföra flera olika lån flera olika långivare innan du bestämmer dig för det lån du anser passar dig bäst.

Säkerhetsgranskning av Rocker

Rocker har en gedigen personuppgiftspolicy och de tydliga med vad det är för uppgifter de använder sig utav och varför de behöver dessa. Rocker värnar om sina kunders integritet och det är en av anledningarna till att de ses som en seriös aktör inom snabba lån.

Licenser och certifikat som Rocker har

Rocker är precis som alla seriösa långivare registrerade hos och har tillstånd av Finansinspektionen att agera som kreditinstitut. Detta medför att Bynk är en seriös och säker långivare.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Chatt: Vardagar kl. 8-22 & helger kl. 10-20
Telefon: 020 - 700 700
Epost: support@rocker.com
Bolagsnamn: Rocker AB
Adress: Flaggan 1115, 116 74 Stockholm
Organisationsnummer: 559046-8574
Öppettider telefon Mån-Fre: 09.00-15.00, Lör: Stängt, Sön: 09.00-15.00

Låneansökan hos Rocker

Att göra en ansökan om lån med BankID hos Rocker är enkelt och går snabbt. Man kan ansöka om lån mellan 10.000kr-600.000kr och man får beskedet snabbt efter ansökan är gjord. Om man mot all förmodan inte skulle få godkänt på det belopp som man ansökt om kommer Rocker ge ett erbjudande på det belopp som de kan erbjuda. Beloppet bestäms utifrån det betyg som ges i samband med att ansökan skickas in. Rocker använder sig utav både UC när de tar fram ett betyg till en låneansökan.

Steg 1

Välj belopp, löptid & låntyp.

Steg 2

Fyll i personuppgifter.

Steg 4

Verifiera med BankID.

Steg 5

Få beslut inom 15 minuter.

Hur populära är Rocker?

Rocker är en relativt ny aktör på marknaden men deras utbud lockar allt fler. De har ett modernt upplägg och erbjuder sina kunder mer än bara ett lån. De lägger en hel del fokus på kringtjänster som gör att du som kund får mer än bara ett lån. Deras app erbjuder även ett helt nytt förhållningssätt gentemot banker. Detta är en av de anledningar till att Rocker stiger i popularitet.

Trustpilot 3.3 Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 3 000 Besökare / månad 700

Är Rocker en bluff?

Nej, Rocker är inte någon bluff, de har flera kända profiler och investerar i ryggen som gärna stoltserar med sitt engagemang i företaget.

4.43

Betygsätt sidan

1 Röster