Smspengar omdöme

01.03.2021
0

Smspengar tillhandahåller en flexibel kontokredit mellan 1 000 SEK och upp till 30 000 SEK. Man blir beviljad en kredit som fungerar som ett tak och man får sedan själv avgöra hur mycket av den beviljad kredit som man vill nyttja. Därefter så betalar man endast för det belopp man har valt att utnyttja, detta ger en flexibel och lättillgänglig digital buffert. Med hjälp av flexibla återbetalningsupplägg kan man även få låga månadskostnader.

Denna typ av digitala buffert används av olika anledningar, ibland kan det vara bra att ha en buffert för att hantera mindre oförutsedda utgifter. Men det viktigaste att komma ihåg är att det är upp till dig som långivare att bestämma vad du vill använda pengarna till. Efter att ansökan är inskickad återkopplar Smspengar med besked om lånet har beviljats eller inte. Har lånet blivit beviljat tar det oftast några timmar innan pengarna finns på kontot, ibland kan det ta upp till en bankdag.

Smspengar.se som webbplats ägs och drivs av bolaget GF Money Consumer Finance och de har sin licens från Finansinspektionen.
Maxbelopp: 30 000 SEK
Lägstabelopp: 1 000 SEK
Ränta: 39,8%
Effektiv ränta: 53,12 - 84,11%
Löptid: 3 - 60 mån

Ränteexempel

Exempel från Smspengar: Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Tydliga kostnadsexempel
 • Pengar samma dag

Nackdelar

 • Godtar inte betalningsanmärkningar
Säkerhet
4.5 av 5
Mycket säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige under GF Money Consumer Finance
Ålder:
5
Grundades 2011
Kryptering:
3
DV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4,7 på Trustpilot
Sökvolym:
3
2 400 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Smspengar

 

Ränta: 39,8%
Effektiv ränta: 53,12 - 84,11%
Minsta lånebelopp: 1 000 SEK
Högsta lånebelopp: 30 000 SEK
Löptid: 3 - 60 mån
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Nej
Direktutbetalning: Ja, förutsatt att kredit blivit beviljad innan 13:30 på vardagar.
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Ja, taxerad inkomst är ett krav

Räntekostnader hos Smspengar

Årsräntan för ett lån eller en kontokredit från Smspengar ligger på 39,3%. Månadsräntan som debiteras på uttag som redan gjorts ligger på 3,275 %. Detta gör att den effektiva räntan landar mellan 51,95%-77,75%. Denna nivå på effektiva förutsätter dock att lånet betalas av i elva månader enligt lägsta belopp principen och att lånet löses helt vid sista månaden. Ju lägre nyttjat belopp desto högre effektiv ränta blir det.

Lånebelopp Effektiv ränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
5 000 SEK 77,75% 12 mån 630 SEK 7 328 SEK
10 000 SEK 61,55% 12 mån 1 195 SEK 14 230 SEK
15 000 SEK 56,73% 12 mån 1 750 SEK 20 996 SEK
20 000 SEK 54,33% 12 mån 2 305 SEK 27 674 SEK
25 000 SEK 52,90% 12 mån 2 865 SEK 34 352 SEK
30 000 SEK 51,95% 12 mån 3 420 SEK 41 030 SEK
Smspengar har en fast årsränta på 39,3%

Avgifter och återbetalning

Utöver kostnader som ränta tillkommer även en uppläggningsavgift på 320 SEK som debiteras på första aviseringen. Därefter tillkommer även en uttagsavgift på 49 SEK som följer varje uttag man väljer att göra. Till sist tillkommer även en aviavgift på 35 SEK.

Varje månadsfaktura innehåller information om betalningsalternativ, man kan då välja mellan att betala lägsta eller ett valfritt belopp. Varje faktura innehåller även information om avgifter och ränta för den aktuella nyttjade krediten.

Uppläggningsavgift: 320 SEK
Aviavgift: 35 SEK
Förlängningsavgift: N/A
Påminnelseavgift: 60 SEK
Förseningsavgift: 140 SEK
Dröjsmålsränta: 40 procentenheter i tillägg till referensräntan
Uttagsavgift: 49 SEK

Villkor för att ansöka om en kredit hos Smspengar

För att bli beviljad ett lån eller kredit från Smspengar kräver de att vissa grundläggande krav uppnås av den som skickar in en ansökan.

Det krävs först och främst att den som ansöker har en deklarerad inkomst i Sverige under de senaste två åren. Hur mycket deklarerad inkomst som krävs är helt beroende på det önskade beloppet.

Det krävs även en god betalningsförmåga för att bli beviljad ett smslån. Långivaren granskar de ekonomiska förutsättningarna för låntagarna för att göra en bedömning av betalningsförmågan.

Den ansökande får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller aktiva ärenden hos kronofogden när de ansöker om kontokredit.

 • Mellan 18 och 72 år.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Personlig e-postadress.
 • Svenskt bankkonto verifierat tillhörande den ansökande.
 • Inget aktivt ärende hos KFM.
 • Personligt mobilnummer.
 • Taxerad inkomst i Sverige de senaste två åren.
 • Folkbokförd i Sverige de senaste fem åren.
 • Möjlighet att identifiera dig med bankid eller kopia av handlingar.

Kreditupplysning med eller utan UC

Smspengar använder sig inte utav UC för kreditupplysningar i deras arbete med bedömningar av inkommande ansökningar. De använder sig utav upplysningar från Creditsafe i sitt arbete med att hantera inkomna låneansökningar. En kreditprövning från Smspengar syns inte i hos andra kreditupplysningsföretag som till exempel upplysningscentralen. Smspengar gör en ny kreditupplysning på låntagaren för varje uttag, detta även efter att krediten har blivit beviljad.

 

Hur snabbt sker utbetalningen av lånet?

Direkt efter beviljad ansökan kommer det valda uttaget betalas ut efter att kreditbeslutet tagits. Om man lånat tidigare av Smspengar eller gör ett ytterligare uttag betalas pengarna ut direkt efter att begäran om uttag gjorts och det har blivit godkänt.

För att en direktubetalning ska vara möjlig krävs det att man har ett privatkonto hos någon av följande banker; Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. För övriga banker krävs en bankdag innan pengarna finns på kontot.

SEB Direktutbetalning är möjlig
Swedbank: Direktutbetalning är möjlig
Nordea: Direktutbetalning är möjlig
Handelsbanken: Direktutbetalning är möjlig
Danske Bank: Direktutbetalning är möjlig
Andra banker: Direktutbetalning är ej tillgängligt, pengarna finns på kontot nästkommande bankdag.

Vad gör Smspengar unikt?

En av de tjänster som gör Smspengar unik är deras sätt att hantera återbetalningstiden för lån och krediter. Som låntagare finns möjligheten att styra över uttag och då även takten för återbetalningen. Återbetalningstakten varierar mellan att betala lägsta möjliga månadskostnad eller så kan man själv välja att amortera lånet snabbare. Detta kan även anpassas löpande under själva låneperioden vilket ger ett flexibelt lån som kan anpassas efter livet oförutsedda händelser.

Vilka är de lån som Smspengar erbjuder?

Det typiska smslånet har övergått till att bli en kontokredit som kan nyttjas löpande allt eftersom att behovet uppstår. Detta är möjligt eftersom att kontokrediten är en kontinuerlig kredit som har en övre satt gräns. Det kan beskrivas som ett digitalt kreditkort som alltid finns till hands för de oförutsedda situationerna i livet.

En av de största fördelarna med kontokrediter är det att man endast betalar för det belopp som man väljer att utnyttja. Ett kreditkonto kan därför ses som en tillgänglig buffert, en reserv, för när privatekonomin behöver lite extra pengar.

Granskning av licenser och säkerhet

Smspengar.nu ägs och drivs av bolaget GF Money Consumer Finance Aktiebolag som är ett licensierat konsumentkreditinstitut. Bolaget har fått sin licens av och är verksamt under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige (institutsnummer 44085).

Webbplatsen är skyddad med hjälp av ett SSL-certifikat som krypterar trafiken för besökaren säkerhet.

På webbplatsen finns tydliga länkar till cookie-policy och integritetspolicy. Dessa policyer är tydliga och innehåller gedigna beskrivningar över hur data samlas in och hur personlig information skyddas.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja (Integritetspolicy)
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja
Länk till SEKKI Ja Kostnadsexempel Ja

Granskning av Smspengar tekniska support och kundtjänst

Kundtjänsten har öppet helgfria vardagar mellan 08.00-18.00. Det går att komma i kontakt med kundtjänsten genom att ringa, mejla, skriva ett meddelande på webbplatsen eller så kan man använda deras chatt.

Telefon: 018-71 00 02
Epost: info@smspengar.se
Bolagsnamn: GF Money Consumer Finance
Adress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala
Organisationsnummer: 556876-2578
Öppettider Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Allt om ansökan och registreringsprocessen hos Smspengar

En ansökan görs snabbt och säkert med hjälp av det befintliga formuläret på webbplatsen. Man börjar med att välja belopp, sedan skapar man ett konto och fyller i personuppgifter och uppgifter ens ekonomi. Därefter krävs det att man kan identifiera sig med hjälp av att logga in på din bank via BankID eller annan personlig inloggningsmetod. Har man inte tillgång till BankID eller annan elektronisk identifiering via bank går det att skicka in kopior på ID-handling och lönespecifikationer.

Inkommande ansökningar behandlas under angivna öppettider vilket för närvarande är 08.00-18.00 under helgfria vardagar.

Steg 1

Välj önskat belopp

Steg 2

Fyll i formuläret

Steg 3

Identifiera dig med BankID

Steg 4

Få pengarna till kontot

Hur populära är Smspengar?

Smspengar har ett gott omdöme på Trustpilot där det är nära max och detta betyd har fått från ca 1 000 betyg. De har även bra betyg på andra offentliga platser så som hos Google. Det söks frekvent efter webbplatsen på Google och den har ett högt antal besökare.

Trustpilot 4,6 Googlebetyg 4,4
Sökningar / månad 3 800 Besökare / månad 2 400

Är Smspengar en bluff?

Nej, Smspengar är inte någon bluff, de har varit verksamma under så lång period och de är en välkänd långivare på den svenska konsumentkreditmarknaden. Bolaget har en licens att agera konsumentkreditinstitut och denna har utfärdats av Finansinspektionen som även agerar tillsynsmyndighet för GF Money Consumer Finance som äger och driver Smspengar.nu.

4.5

Betygsätt sidan

1 Röster