Axo Finans omdöme

12.09.2023
0

Axo Finans är en Nordisk låneförmedlare och har tillhandahållit sin tjänst sedan starten 2012. De erbjuder konsumenter möjligheten att jämföra lån från över 20 banker och långivare på tryggt, smidigt och snabbt sätt.


Maxbelopp: 600 000 SEK
Lägstabelopp: 5 000 SEK
Ränta: 2.95 - 26%
Effektiv ränta: 3.07 - 29.6%
Löptid: 1 - 20 år
Ränteexempel
Exempel från Axo Finans: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån. Max effektiv ränta: 26.9%
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Jämför lån med en UC-förfrågan
 • Jämför över 20 långivare
 • Betalningsanmärkningar ok hos vissa samarbetspartners

Nackdelar

 • Använder Upplysningscentralen
 • Utbetalning varierar beroende på vald långivare
Säkerhet
4.4 av 5
Säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2012
Kryptering:
3
DV-certifikat
Tillgänglighet
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4.7 av 5 på Trustpilot
Sökvolym:
2
> 1 600 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Axo Finans

Axo Finans är en av Sveriges största låneförmedlare som fokuserar på att förmedlar konsumentkredit, lån till privatpersoner samt lösningar för att samla befintliga lån. De står precis som alla seriösa aktörer under reglering av Svenska Finansinspektionen. Detta ligger till grund för deras erbjudande till privatpersoner. De tar inte någon ersättning av sina kunder, det är i slutänden samarbetspartnern, dvs. långivaren som står för ersättningen till Axo Finans. Detta får inte avspeglas i kostnaderna kopplat till ett lån till en privatperson enligt finansinspektionens riktlinjer. Därför har Axo Finans väldigt tydliga avtal till de samarbetspartners de idag erbjuder lån från via sin jämförelsetjänst.

Deras jämförelsetjänst ger användaren en tydlig överblick av de olika långivarnas räntor och vad varje lån i slutänden kostar. Axo Finans är skriver tydligt på sina webbplats att de endast samarbetar med seriösa aktörer samt att alla står under Finansinspektionens tillsyn.

Ränta: 2.95 - 26%
Effektiv ränta: 3.07 - 29.6%
Minsta lånebelopp: 5 000 SEK
Högsta lånebelopp: 600 000 SEK
Löptid: 1-20 år
Accepterar anmärkningar: Ja, vissa samarbetspartners accepterar detta.
Använder UC vid kreditupplysning: Ja
Direktutbetalning: Varierar beroende på vald långivare.
Startavgift: 495 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: 120 000 SEK per år

Lendo finns sedan tidigare även även i Norge och Finland, vilket gör dem till en av de aktörer som är verksamma i hela norden med att erbjuda jämförelser av konsumentkrediter.

När en ansökan görs via Axo Finans är det viktigt att komma ihåg att räntorna som erbjuds kommer från samarbetspartners till Axo Finans då de inte erbjuder några lån själva. I och med att man på Axo Finans webbplats får svar från över 20 banker och kreditgivare så kan det snabbt bli komplicerat att jämföra de olika erbjudanden som presenteras. Framför allt så kan det bli komplicerat då olika långivarna ger olika villkor till olika personer vid ansökningar på grund av den individuella räntesättning som görs utifrån individens ekonomiska förutsättningar. Som tur är presenteras alla räntor, övriga kostnader och villkor på ett tydligt och överskådligt sätt så att man i lugn och ro kan jämföra villkor och kostnader innan man väljer vilken aktör man ska gå vidare med.

Provision och räntekostnader

Att skicka in en låneansökan via Axo Finans är helt kostnadsfritt och långivarna som erbjuder lånen hanterar ansökan på exakt samma sätt som om att ansökan kommit in till dem direkt. Axo Finans tar inte ut någon avgift från sina användare och det tillkommer ingen kostnad på lånen som erbjuds via Axo Finans från de olika långivarna efter att ansökan kommit in.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
10 000 SEK 10,36% 1 år 879 SEK 10 584 SEK
25 000 SEK 10,36% 1 år 2 197 SEK 26 361 SEK
50 000 SEK 6,49% 2 år 2 223 SEK 53 347 SEK
100 000 SEK 6,06% 3 år 3 038 SEK 109 355 SEK
250 000 SEK 5,69% 5 år 4 781 SEK 286 864 SEK
500 000 SEK 5,56% 10 år 5 407 SEK 648 763 SEK
Räntan som presenteras hos Axo Finans är individuellt satt och ovanstående räntor fungerar endast som representativa exempel.

Som jämförelsesite och låneförmedlare tjänar Axo Finans sina pengar på att långivarna i slutänden får betala om den som ansöker om själva lånet väljer att acceptera låneerbjudandet och bli kund hos dem. Denna kostnad påverkar endast den slutliga långivaren och får inte enligt Finansinspektionen återspeglas i erbjudandet till den som ansöker om lån eller kredit.

Avgifter och andra lånekostnader

Uppläggningsavgift: Varierar beroende på långivare.
Aviavgift: Varierar beroende på långivare.
Förlängningsavgift: Varierar beroende på långivare.
Påminnelseavgift: Varierar beroende på långivare.
Förseningsavgift: Varierar beroende på långivare.
Dröjsmålsränta Varierar beroende på långivare.

Villkor för att ansöka om ett lån via Axo Finans

För att en låneansökan via Axo Finans garanterat ska bli beviljad så måste man uppfylla vissa grundläggande villkor. Dessa är bland annat att man måste vara över 20 år gammal, ha en fast inkomst på minst 10 000 SEK i månaden, vara fast anställd, ha ett vikariat, eget företag eller vara pensionär. Skulle det vara så att man inte uppfyller alla dessa villkor kan man ändå skicka in en ansökan om lån, men det medföljer dock en stor risk att ansökan får avslag. Detta är helt avhängt de samarbetspartners som Axo Finans har och de bedömningar de gör av de inkommande ansökningarna. Om man har en medsökande till lånet så ökar alltid chanserna att få en ansökan beviljad.

 • Minst 20 år fyllda.
 • Inkomst om minst 10 000 SEK/mån.
 • Ha anställning, vikariat, eget företag eller vara pensionär.

Hur snabbt beviljar Axo Finans pengarna?

Då Axo Finans är en jämförelsesite och låneförmedlare betalar de inte ut några pengar överhuvudtaget. Användarna av Axo Finans tjänster får erbjudanden från över 20 banker och kreditgivare och det är i slutänden de som betalar ut lånet. Därför varierar utbetalningstiden och den är helt beroende på vald långivare. Detta är en faktor som användaren av jämförelsesiten får ta med i beräkning när de jämför de olika erbjudanden de får in.

Eftersom att de flesta långivare idag accepterar att man signerar sitt skuldbrevet med BankID har själva låneprocessen snabbats upp rejält. Därför kan man idag få pengar utbetalt till sitt konto inom ett par dagar efter att ansökan är inskickad. Hastigheten på utbetalningen är helt avhängt på hur snabbt användaren svarar på erbjudanden samt signerar med hjälp av digitala verktyg.

Låneansökan: Tar under 3 minuter
Svarstid: Inom 4 timmar på vardagar.

Vilka lån erbjuder Axo Finans?

Då Axo Finans inte erbjuder några lån är de helt beroende av sina samarbetsparterns och de lån de erbjuder. Eftersom att de samarbetar med över 20 banker och kreditgivare blir utbudet av olika lån snabbt väldigt stort. Idag kan man jämföra snabblån, billån, konsumentkrediter, kontokrediter, mindre och större blancolån och möjligheten att samla lån på deras webbplats.

 • Lendify
 • Santander
 • Forex Bank
 • Balanzia
 • Wasa Kredit
 • Collector Bank
 • Euroloan
 • Avida Finans
 • Marginalen bank
 • Nordax Bank
 • Resurs Bank
 • Re:member
 • SevenDay Bank
 • Svea Ekonomi
 • Coop
 • Instabank
 • Brocc
 • Nystart Finans
 • Bank Norwegian
 • BlueStep Bank
 • Frogtail

Säkerhetsgranskning av Axo Finans

Axo Finans AB innehar licens från Finansinspektionen (institutnummer 44052) och är registrerade för att bedriva konsumentkreditinstitut. Axo Finans använder sig även utav ett SSL-certifikat för att kryptera trafiken mellan sina besökare/använadre och dem själva. Detta är ett idag ett grundläggande säkerhetskrav för alla seriösa webbplatser.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Telefon: 0771-32 34 00
Epost: kundservice@axofinans.se
Bolagsnamn: Axo Finans AB
Adress: Svärdvägen 21, 182 33, Danderyd
Organisationsnummer: 556907-5673
Öppettider Mån-Tor: 08.30-18.00, Fre: 08.30-16.00, Lördag: Stängt Söndag: 10.00-14.00

Låneansökan via Axo Finans

Det är väldigt lätt att skicka in en låneansöka hos Axo Finans och ansökan är klar på några minuter. Däremot så blir det genast lite mer komplicerat när man ska jämföra olika lån och långivare, det säger sig självt att jämföra över 20 olika erbjudanden kräver lite tid. Detta är helt oberoende av om du sedan tidigare är väl bevandrad i lånedjungeln eller om du är novis eller rent enkelt avskyr att behöva kolla på räntor och avgifter. Detta arbete är något som Axo Finans gör åt sina användare så den mödosamma biten av att ta ett lån förenklas.

När Axo Finans har fått in en ansökan skickar de den direkt vidare till alla de banker och långivare de samarbetar med. Långivarna svarar med olika erbjudanden direkt till Axo Finans och de jämför alla deras förslag och kontaktar sedan sin användare för att presentera det låneerbjudande som de anser vara det bästa baserat på användarens önskemål och ekonomiska förutsättningar. Vanligtvis så hör Axo Finans av sig redan samma dag med ett relevant erbjudande och väljer användaren att tacka ja till erbjudandet finns pengarna på kontot inom några dagar.

Ansökan består av tre steg och som vanligt börjar man med att välja hur mycket man vill låna och därefter får man meddela om man vill lösa befintliga lån, välja återbetalningstid samt fylla i sina personuppgifter.

Steg 1

Fyll i formuläret.

Steg 2

Ansökan behandlas & erbjudanden kommer in.

Steg 3

Axo Finans presenterar de bästa erbjudandena.

Steg 4

Pengar betalas ut inom kort.

Axo finans vet med sig att själva jämförelseprocessen kan vara komplicerad och därför har de valt att visa de erbjudanden som lämpar sig bäst för den ansökande baserat på dennes förutsättningar och önskemål och de erbjudanden som kommer in från långivarna.

Hur populära är Axo Finans?

Axo Finans är idag en ständigt växande jämförelsetjänst och de hjälper över 100 000 användare med lånejämförelser varje år. De erbjuder idag jämförelse av över 20 olika banker på lån mellan 5 000 SEK och 600 000 SEK, detta gör att når ut till en bred marknad. de har också kompetenta rådgivare som bistår med hjälp i valet av lån.

Trustpilot 4.7 Googlebetyg 3.4
Sökningar / månad 1 600 Besökare / månad 1 800

Axo Finans har varit aktiva under en relativt lång period och de har etablerat en trygg och säker position på den svenska konsumentkreditjämförelsemarknaden.

Är Axo Finans en bluff?

Axo Finans är inte en bluff, de har nu varit verksamma sedan 2012 och de befäster sin position på den svenska marknaden samtidigt som de utökar sin position på den nordiska marknaden. De står därför inte bara under tillsyn av den svenska Finansinspektionen utan även under tillsyn av samma myndigt för den Norska och den Finska marknaden.

Axo Finans arbetar inte för någon specifik långivare utan för konsumenten vilket gör att de besitter mycket stor makt, men endast gentemot långivarna. Axo Finans kan tillsammans med sina användare pressa långivarna för att de i sin tur ska erbjuda de bästa möjliga lånen. Axo Finans tvingar även de olika långivarna att att helt öppna med sina kostnader och villkor samt att dessa ska presenteras på ett så enkelt sätt som möjligt. Detta gör att långivarna tvingas konkurrera med varandra i att vara så öppna som möjligt för att vinna över kunderna. Det är så Axo Finans tillsammans med sina användare kan sätta ytterligare press på långivarna för att plocka fram det bästa möjliga erbjudandena.

4.4

Betygsätt sidan

34 Röster