Meddelandelån omdöme

01.03.2021
0

Meddelandelån grundades 2006 i Uppsala och är idag en av de äldsta aktörerna på den svenska marknaden för snabblån och smslån. Tjänsten ägs idag av C Finance Ltd som även äger och driver C Finance AB och är en aktiv långivare på den nordiska marknaden.

Meddelandelån har en enkel och tydlig filosofi som går ut på att erbjuda konsumenter enkla och snabba lån när livet ibland kräver extra pengar snabbt.

Maxbelopp: 30 000 SEK
Lägstabelopp: 5 000 SEK
Ränta: 39%
Effektiv ränta: 51,51 - 132,17%
Löptid: 1 - 36 mån

Ränteexempel

Exempel från Meddelandelån: Lånebeloppet 5 000 kr med återbetalningstid på 62 dagar. Total summa att återbetala är 5 446 kr, delat på två delbetalningar (à 2723 kr). Kostnaden består av räntekostnad 248 kr, uppläggningsavgift 108 kr och aviavgifter totalt 90 kr. Den nominella årsräntan är 39%, effektiva årsräntan är 97,87%. (Senast uppdaterat: 2021-02-08)

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

  • Använder Creditsafe för upplysning
  • Går att skjuta på betalning
  • Höga omdömen

Nackdelar

  • Godtar inte anmärkningar
  • Dyr uppläggningsavgift
Säkerhet
4.75 av 5
Mycket säker
Insyn:
4
Registrerat I Sverige
Ålder:
5
Grundades 2006
Kryptering:
5
EV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Externa omdömen:
5
4.6 av 5 hos Trustpilot
Sökvolym
3
3700 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Meddelandelån

Meddelandelån har som mål att hjälpa privatpersoner som under en kortare period i livet upplever en åtstramad ekonomi och då är i behov av ett litet smslån som är lätt att förstå. Vilket  har därför fokuserat mycket på att tydliggöra priserna förknippade med deras lån och Meddelandelåns villkor är enkla och tydliga.

Meddelandelån ser sig själva som den nytänkande aktören som vill förändra marknaden genom att ständigt effektivisera sina rutiner och processer samt att alltid vara snabba med att anpassa sig efter förändringar på kreditmarknaden. Enligt Meddelandelån så gynnar detta dig som kund genom att konkurrensen ständigt ökar och kravet på tydlighet och enkelhet blir ledord. Detta gör att de alltid måste kunna erbjuda snabblån där du som konsument känner att du får transparens.

Meddelandelån har frångått det gamla sättet att arbeta med att ha en ränta som man utgår ifrån när man erbjuder ett smslån. Oberoende av kund erbjuds samma låneupplägg, oavsett vem det är som ansöker om lån.

Långivaren är tydlig med att deras lån skall ses som ett kortsiktigt lån som är till för att överbrygga en likviditetsbrist på kort sikt.

Meddelandelån är måna om att deras kunder kan betala tillbaka sina lån enligt den överenskomna avbetalningsplanen. Därav beviljas endast lån till personer som de anser har en tillräckligt god betalningsförmåga att hantera lånet och betala tillbaka i tid.

Meddelandelån fokuserar på att erbjuda lån mellan 1.000 SEK – 30.000 SEk med kort löptid då det är vad de anser vara lån med låg risk, framförallt i jämförelse med lån i storlek av bolån som kan uppgå till miljonbelopp.

Meddelandelån är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, S.K.E.F och var med och bildade föreningen tillsammans med Sveriges största aktörer inom konsumentkrediter.

Meddelandelån kan även stolt presenterade sig som ”mästare i kundservice”, då de blivit certifierade av LiveChat som 2Customer Support Champion2 då 93% av deras kunder som fått support via deras chat varit nöjda med den hjälp de fått. 

Ränta: 39,6%
Effektiv ränta: 51,51 - 132,17%
Minsta lånebelopp: 4 000 SEK
Högsta lånebelopp: 30 000 SEK
Löptid: 1 - 36 mån
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Nej, Meddelandelån använder Creditsafe
Direktutbetalning: Ja, till Handelsbanken och Nordea
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning

Räntekostnader

När man ansöker om snabblån hos Meddelandelån är man säker på att man ser det faktiska priset för lånet när man gör ansökan som man kommer få betala för lånet när det blivit beviljat.

Meddelandelån fokuserar på att undvika situationer där oönskade överraskningar och dolda kostnader förekommer. De erbjuder smslån från 1.000 SEK till 30.000 SEK med löptid på upp till 3 år. Inför en ansökan om lån förekommer inte några från priser eller från räntor.

Meddelandelån har inga dolda avgifter och deras priser inkluderar alltid handläggningskostnad, uppläggningsavgift, räntor och kostnader förknippade med fakturering. De lägger inte på några fler extra kostnader till lånebeloppet. Efter att en ansökan är inskickad och lånet blivit beviljat är det upp till låntagaren att nyttja lånet eller helt avstå från att använda det.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Effektiv ränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
5 000 SEK 88,97% 6 mån 1 039 SEK 6 234 SEK
10 000 SEK 60.61% 6 mån 1 096 SEK 13 156 SEK
15 000 SEK 55.87% 1 år 1 606 SEK 19 274 SEK
20 000 SEK 53.55% 1 år 2 116 SEK 25 392 SEK
30 000 SEK 50.33% 2 år 1 880 SEK 45 127 SEK
Meddelandelån justerar räntan och uppläggningskostnaden regelbundet. Kontrollera alltid nuvarande kostnad hos långivaren innan du ansöker.

Avgifter och återbetalning

Meddelandelån tar ut en uppläggningsavgift på 380 SEK vid själva upplägget av lånet samt att det tar ut en aviavgift på 45 SEK. Utöver detta tillkommer inga direkta kostnader för lånet, förutsatt att man inte väljer att förlänga en faktura för då tillkommer förlängningsavgiften.

Med ett smslån från Meddelandelån tillkommer alltid ränta, precis som med alla andra lån oavsett långivare. Denna ränta är avdragsgill och man har rätt till att dra av 30 % av den ränta man betalt för sitt smslån vid sin deklaration. Meddelandelån har som kreditgivare i Sverige krav på sig att meddela denna typ av uppgifter till Skatteverket. Man kontrollerar alltså endast att de uppgifter som står på ens deklaration stämmer med de uppgifter man fått.

För att priser mellan olika långivare ska gå att jämföra måste alla aktörer tydliggöra kostnader i form av effektiv årsränta. Meddelandelån påminner sina låntagare om att effektiv årsränta är ett mått och inte någon direkt kostnad för ett lån. De är tydliga med att effektiv årsränta innehåller alla kostnader för ett lån som uppstår under ett års tid. Med effektiv årsränta kan man enklare jämföra kostnaden för olika lånebelopp.

Som låntagare ges möjligheten att förlänga sin faktura. Om man är i behov av att förlänga en faktura från uppstår en kostnad de kallar för förlängningsavgift. Detta är en kostnad som Meddelandelån sedan fakturerar på sikt och denna kostnad syns tydligt på Mina Sidor innan man godkänner förlängningen av fakturan.

Alla SMSlån är så kallade kortfristiga lån och det innebär att det är lån som skall återbetalas inom 1-3 månader. Trotts detta måste långivare som Meddelandelån kommunicera ut den effektiva räntan som baseras på att lånet sträcker sig över en 12 månadersperiod. Detta är anledningen till att räntan för smslån ofta blir hög och därför också lite missvisande eftersom att lånet skall betalas tillbaka på kortare tid än 12 månader.

Uppläggningsavgift: 108 SEK
Aviavgift: 45 SEK
Förlängningsavgift: N/A
Påminnelseavgift: 60 SEK
Förseningsavgift: N/A
Dröjsmålsränta N/A

Lånevillkor hos Meddelandelån

Meddelandelån har precis som alla andra långivare vissa villkor man måste uppfylla för att bli beviljad ett lån. Med snabblån där beloppet är mellan 1.000 SEK och upp till 30.000 SEK, det vill säga lån för situationer där man behöver ett snabbt lån med snabb utbetalning på grund av en tillfällig kris så gäller följande.

Man måste vara mins 20 år gammal och man får inte vara äldre än 75 år för att bli beviljad ett lån hos Meddelandelån. Man måste vara folkbokförd i Sverige och inneha en fast adress och man får inte ha skyddad identitet. Man får inte ha förvaltare enligt föräldrabalken. Man måste ha ett svenskt elektroniskt ID, eget konto i en svensk bank, för överföring av pengarna. Man måste ha ett mobiltelefonnummer som är registrerat och publikt dvs. det får inte vara hemligt. Samt att man måste ha en egen e-postadress. Dessa villkor måste uppfyllas för att man ska få ett lån hos Meddelandelån.

  • Minst 20 år fyllda.
  • Max 75 år gammal
  • Anmärkningar accepteras ej
  • Publikt telefonnummer

Kreditupplysning via Creditsafe

Meddelandelån erbjuder sina kunder möjligheten att låna pengar utan UC genom att använda sig utav ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen. Meddelandelån använder sig idag av kreditupplysningsföretaget Credit Safe AB.

Direktutbetalning till 2 banker

Meddelandelån erbjuder direktutbetalning av snabblån till 2 banker, Nordea och Handelsbanken. Vilket innebär att låntagaren dels behöver ha någon av dessa två banker för kunna få ett beviljat lån utbetalt inom en timme. Men även få krediten godkänd inom den tid som Meddelandelån har öppet.

Nordea: Direktutbetalning, även helger
Handelsbanken: Direktutbetalning, även helger
Andra banker: 1 bankdag

Vad gör Meddelandelån unikt?

Meddelandelån erbjuder möjligheten att förlänga fakturan i de situationer som fakturan kommer och lönen dröjer ytterligare en vecka. Enligt Meddelandelån är det vanligt att denna typ av situation uppstår. Förlängning av faktura är en tjänst som dem tagit fram efter att de lyssnat på feedback från sina kunder och frågat vad de behöver utöver själva lånet. Man kan förlänga en faktura en gång med 30 dagar för lån som har kortare löptid.

meddelandelån löptid

För att förlänga sin faktura, loggar du in på ”Mitt Meddelandelån” med din unika PIN-kod du får från kundtjänsten. Väl inne får de en överblick av dina krediter, klicka sedan in på det lån som du önskar förlänga fakturan för. När förfrågan är skickad återkopplar Meddelandelåns kundtjänst med en bekräftelse per e-post med ett nytt förfallodatum. Viktigt att komma ihåg är att fakturan inte får förlängas efter förfallodatumet för fakturan.

Förläning av fakturan från Meddelandelån medför en kostnad, en så kallad hanteringsavgift. Denna avgift faktureras separat och skickas ut per post som en egen faktura. Beloppet som hanteringsavgifter baseras på hur många dagar du väljer att flytta på förfallodatumet. Om man har ett lån som har fler avbetalningar än 1, så kommer inte de resterande avbetalningarna påverkas. Dessa betalningar kommer ske enligt tidigare överenskommelse. Frågor kring fakturor efter förfallodatum skall tas upp med Svea Inkasso som sköter fakturering och inkasso åt Meddelandelån.

Typer av krediter som Meddelandelån erbjuder

Meddelandelån erbjuder kunderna kortare krediter så som SMSlån och mikrolån utan krav på säkerhet. Löptiden beror på storlek av krediten. 30-90 dagar för lån upp till 10 000 SEK och 1-3 år upp till 30 000 SEK.

Licenser och certifikat

Meddelandelån är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening som är och föreningens logo syns på Meddelandelån.se. Föreningen agerar för att långivare på den svenska konsumentkreditgivningsmarknaden skall arbeta för en sund och seriös bransch. För att bli medlem i S.K.E.F. krävs det att företaget uppfyller vissa kriterier och att de bedriver sin verksamhet långsiktigt. Kraven omfattar bland annat tillgång av kapital, stå under Finansinspektionens tillsyn, samt genomgå en testperiod av 6 månader, där långivaren granskas löpande ifall bolaget uppfyller föreningens stadgar och etiska regler.

meddelandelån licenser

Meddelandelån åtar sig även att kontinuerligt säkerställa att identiteten på låntagaren är korrekt före själva avtalet ingås för första gången. Meddelandelån är därför tvungen att ställa krav på att låntagaren identifierar sig genom att tillhandahålla lämpliga identifikationshandlingar eller genom elektronisk identifikation som Bank-ID.

Säkerhetsgranskning av Meddelandelån

Meddelandelån respekterar sina kunders integritet och behandlar personuppgifter. När ansökan slutförs på Meddelandelån.se godkänner individen som skickar in ansökan att Meddelandelån sparar och bearbetar den information de tagit emot.

Sedan står som tidigare nämnt Meddelandelån under inspektion av Finansinspektionen. Vilket innebär att de kontinuerligt måste leva upp till vissa kriterier för att kunna fortsätta vara verksamma.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja
Länk till SEKKI Ja Kostnadsexempel Ja

Granskning teknisk support och kundtjänst

Meddelandelåns kundtjänst har öppet 7 dagar i veckan och här nedan ser du öppettiderna. Man kan ringa kundtjänsten, maila dem eller använda deras prisbelönta chat.

Telefon: 08 - 455 51 00
Epost: kundtjanst@meddelandelan.se
Bolagsnamn: C Finance AB
Adress: Styrmansgatan 8, 114 54 Stockholm
Organisationsnummer: 556708-4578
Öppettider Vardagar: 08.00-19.00, Lördagar: 09.00-16.00, Söndagar: 13.00-16.00

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån hos Meddelandelån är väldigt enkelt och man gör det genom 3 enkla steg. Man börjar med att först välja en summa för låneansökan samt önskad återbetalningstid. Man kan välja att låna mellan 1.000 SEK – 30.000 SEK och återbetalningstiden kan variera mellan 30 dagar till 3 år. Nästa steg hos Meddelandelån är identifiering och det är ett krav på att man bekräftar sin identitet vid en låneansökan och innan pengar överförs till kontot. Man kan enkelt identifiera sig med hjälp av Bank-ID eller e-legitimation. Det sista och tredje steget sker efter att ansökan har blivit godkänd av Meddelandelån. De sätter över pengar på kontot direkt under öppettiderna

Steg 1

Välj lånebelopp

Steg 2

Fyll i personuppgifter

Steg 3

Verifiera med BankID

Steg 4

Få lånet utbetalt

Hur populära är Meddelandelån?

Meddelandelån är en populär långivare och de har sedan starten lånat ut pengar tusentals kunder Meddelandelån har även goda recensioner på Trustpilot. Totalt har över 1700 låntagare och kunder lämnat recensioner om vad de faktiskt tycker om deras tjänst.

Trustpilot 4.6 Googlebetyg 3.4
Sökningar / månad 4.6 Besökare / månad N/A

Är Meddelandelån en bluff?

Nej Meddelandelån är inte en bluff, det styrks till stor del av deras medlemskap i S.K.E.F samt att de står under Finansinspektionens tillsyn och flera positiva omdömen hos trovärdiga källor. Dock bör du som konsument vara medveten om att räntan är hög och avgifterna (främst uppläggningsavgiften) är i det högre spannet bland de långivarna vi har granskat.

Slutord

Meddelandelån är en säker långivare för dig som letar ett enkelt sätt att ta ett snabblån utan UC. Ansökningsprocess är enkel och tar ett par minuter. Så snart ansökan blivit beviljad och det sker inom öppettiderna och med rätt bank betalas lånet ut inom en timme.

4.75

Betygsätt sidan

2 Röster