Frogtail omdöme

01.03.2021
0

Långivaren Frogtail ingår i Folkefinansgruppen som grundades 2006 och har sedan starten tillhandahållit lån mellan 5 000 SEK till 40 000 SEK. Frogtail är ett licensierat finans- och kreditbolag som står under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. Frogtail skriver själva att de är till för att privatpersoner ska få större utrymme i sin vardagsekonomi med hjälp av enkla lån.

Maxbelopp: 40 000 SEK
Lägstabelopp: 10 000 SEK
Ränta: 26%
Effektiv ränta: 29,33%
Löptid: 1 - 5 år
Räkneexempel
Exempel: Låna 20 000 SEK med en löptid på 36 månader med en årsränta på 26%. Månadskostnaden blir då: 803 SEK per månad och total återbetalning blir då 28 873 SEK
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ränteexempel

Exempel från Frogtail: Låna 20 000 kr med återbetalningstid på 3 år och nominell bunden ränta på 26%. Uppläggningsavgift 0 kr, administrationsavgift 0 kr, effektivränta 29,3%, totalt att återbetala 28 873 kr (802 kr per månad i 36 månader).

Fördelar

  • Direktutbetalning
  • Ingår i en stor koncern som funnits länge
  • Smidig ansökningsprocess

Nackdelar

  • Anger inte om de använder UC
  • Anger inte om betalningsanmärkningar är ok
Säkerhet
4.5 av 5
Mycket säker
Insyn:
4
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2006
Kryptering:
3
DV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4,7 på Trustpilot
Sökvolym:
4
3 500 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Frogtail

Frogtail är i sig inget eget företag som tillhandahåller lån utan fungerar som en förlängning av de tjänster som tillhandahålls från Folkefinans AS Norge Filial Sverige. Koncernen och alla dess dotterbolag står under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige samt Finanstilsynet i Norge.

Frogtail skriver själva på sin webbplats att de är till för privatpersoner som är i behov av extra kapital i situationer där de ska göra ett speciellt köp. Man kan alltså låna pengar snabbt och enkelt utan att behöver förklara exakt vad pengarna ska gå till. Man väljer själv vad man vill använda dem till när man har dem på kontot.

Frogtail strävar efter att bibehålla en så enkel och rak kommunikation som möjligt genom att tydligt skriva ut kostnader och priser för sina lån. De kommunicerar alltid ut effektiv ränta för att man som låntagare skall vara medveten om att lånet medför en kostnad.

Ränta: 26%
Effektiv ränta: 29,33%
Minsta lånebelopp: 10 000 SEK
Högsta lånebelopp: 40 000 SEK
Löptid: 1 - 5 år
Accepterar anmärkningar: N/A
Använder UC vid kreditupplysning: N/A
Direktutbetalning: Ja, förutsatt att avtal är signerat före 13.00 en helgfri vardag.
BankID verifiering: Nej, de använder sig utav Trustly
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Ja, taxerad inkomst är ett krav

Räntekostnader hos Frogtail

Om man ansöker om och blir beviljad ett lån på 20 000 SEK varpå man har valt en återbetalningstid på 36 månader med en årsränta på 26%. Får man en månadskostnad på 803 SEK och den totala summan att återbetala blir då 28 873 SEK. Månadskostnaden på 803 SEK består av en del amortering samt en del ränta. Den effektiva räntan uppgår till 29,3%.

Tar man ett lån hos Frogtail så tillkommer inga övriga kostnader så som uppläggningsavgift, administrationsavgift eller uttagsavgift. De kostnader som kan tillkomma är vanliga kostnader som är förknippade med sena eller uteblivna återbetalningar. Vid sen eller utebliven återbetalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 SEK, en dröjesmålsränta på 3% per månad samt en förlängningsavgift på 350 SEK.

 

Lånebelopp Effektiv ränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
5 000 SEK 29,3% 12 mån 477 SEK 5 724 SEK
10 000 SEK 29,3% 24 mån 537 SEK 12 888 SEK
20 000 SEK 29,3% 36 mån 80 2 SEK 28 872 SEK
30 000 SEK 29,3% 48 mån 1006 SEK 48 288 SEK
40 000 SEK 29,3% 60 mån 1 189 SEK 71 340 SEK
Frogtail har en fast årsränta på 26% och den effektiva räntan blir 29,3%.

Avgifter och återbetalning

Uppläggningsavgift: 0 SEK
Aviavgift: 0 SEK
Förlängningsavgift: 350 SEK
Påminnelseavgift: 60 SEK
Förseningsavgift: N/A
Dröjsmålsränta 3% per månad

Villkor för att ansöka om en kredit hos Frogtail

För att bli beviljad ett lån från Frogtail kräver det att låneansökren är över 18 år, är folkbokförd i Sverige, har en taxerad inkomst samt är skuldfri från Kronofogden. Det framgår inte hos Frogtail om det är någon lägsta taxerad inkomst vilket gör att läsaren kan utgå från att det inte finns någon lägsta nivå av taxerad inkomst så länge det finns en deklarerad taxerad inkomst. De skriver inget om betalningsanmärkningar i sina villkor utan nämner endast att låntagaren måste vara skuldfri hos Kronofogden. Baserat på det kan besökaren anta att betalningsanmärkningar är ok.

  • Minst 18 år fyllda.
  • Ingen aktiv skuld hos KFM.
  • Taxerad inkomst.
  • Folkbokförd i Sverige.

Kreditupplysning med eller utan UC

Det blir allt vanligare bland låntagare att man vid en ansökan inte vill blanda in UC. Detta eftersom att upprepade ansökningar, oavsett om man tagit lån eller inte, kan komma att påverka kreditvärdigheten hos storbankerna. Med detta förändrade beteende hos låntagare börjar allt fler långivare använda sig utav andra kreditupplysningstjänster än just UC vid sina bedömningar. Frogtail anger inte vilken kreditupplysningstjänst de använder sig utav.

 

Hur snabbt sker utbetalningen av lånet?

Efter att man har skickat in sin ansökan till Frogtail och man har fått ett låneupplägg presenterat för sig är det bland annat de efterkommande stegen som avgör hur snabbt pengarna finns på kontot. Om man godkänner sitt låneupplägg innan 13:00 under en helgfri vardag har man pengarna på kontot mellan 15:00-17:00 samma dag. 

Godkänner man avtalet efter 13:00 så kommer pengarna finnas tillgängliga första bankdagen efter. Skulle man godkänna lånet efter 13:00 på en fredag kommer pengarna föras över till kontot under nästkommande bankdag.

Exakt vilket klockslag som pengarna finns tillgängliga på kontot beror på den bank man är kund hos. 

SEB Utbetalning mellan 15-17 om avtal signerats innan 13.
Swedbank: Utbetalning mellan 15-17 om avtal signerats innan 13.
Nordea: Utbetalning mellan 15-17 om avtal signerats innan 13.
Handelsbanken: Utbetalning mellan 15-17 om avtal signerats innan 13.
Andra banker: Utbetalning mellan 15-17 om avtal signerats innan 13.

Vad gör Frogtail unikt?

Som långivare är det inte mycket som särskiljer Frogtail från andra långivare bortsett från kundtjänst samt kommunikationskanaler. De sköter idag sin kommunikation via sociala medier så som Facebook och Instagram. Deras kundtjänst har öppet alla dagar i veckan bortsett från högtidsdagar. De kommunicerar ut särskilda öppettider via sina sociala kanaler.

Vilka är de lån som Frogtail erbjuder?

Frogtail erbjuder en klassisk form av snabblån, även kallat smslån. En ansökan görs på önskat belopp och behandling av ansökan sker snabbt under företagets öppettider. När en ansökan har behandlats återkopplar de med ett låneförslag som baseras på låneansökarens ekonomiska förutsättningar. Bedömningen är individuell och ligger till grund för det lån som Frogtail kan erbjuda.

Hos Frogtail kan man ansöka om lån från 5 000 SEK upp till 40 000 SEK och återbetalningstiden kan variera mellan 1 till 5 år. Det är helt upp till individen som skickar in ansökan om vad de önskar för upplägg. Däremot så är det inte säkert att Frogtail erbjuder exakt det som ansökan innehöll i form av belopp eller återbetalningstid. Det avgörs av den bedömning som görs vid granskning av ansökan.

Granskning av licenser och säkerhet

Frogtail är ingen juridisk entitet i sig själv utan en del av finanskoncernen Folkefinansgruppen. Koncernen är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finanstilsynet i Norge och Finansinspektionen i Sverige (institutsnummer 47705). Folkefinans AS Norge Filial Sverige har organisationsnummer 516404-7044.

Webbplatsen är certifierad med ett SSL-certifikat som innebär att trafiken mellan servrarna är krypterad och då även följer kraven i dataskyddsförordningen GDPR.

På webbplatsen finns även en omfattande integritetspolicy som klargör hur de hanterar alla uppgifter kring sin tjänst.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja (Integritetspolicy)
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Nej
Länk till SEKKI Ja Kostnadsexempel Ja

Granskning av Frogtails tekniska support och kundtjänst

Frogtails kundtjänst har öppet sju dagar i veckan och man når dem via e-post och telefon. De har även valt att använda sig utav sociala medier så som Facebook och Instagram för löpande kommunikation om bland annat öppettider under storhelger och andra röda dagar då öppettider varierar.

Telefon: 0770-99 20 00
Epost: info@frogtail.se
Bolagsnamn: Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Adress: Götgatan 78118 30 Stockholm
Organisationsnummer: 516404-7044
Öppettider Vardagar: 08.00-18.00, Lördagar: 10.00-15.00, Söndagar samt vissa helgdagar: 10.00-15.00

Allt om ansökan och registreringsprocessen hos Frogtail

Att ansöka om snabblån idag är väldigt enkelt hos de allra flesta långivare. Frogtail är inget undantag utan har en väldigt snabb och enkel ansökningsprocess. Allt sker digitalt och det behövs inga formella papper eller kontroller av externa parter som drar ut på tiden.

Man börjar helt enkelt med att identifiera sig med hjälp av Trustly och samtidigt välja vilket konto som man vill få pengarna utbetalt till. Där efter behöver man lämna ytterligare personuppgifter som stärker ansökan. Sedan presenterar Frogtail ett beslut och ett upplägg med belopp, återbetalningsplan, ränta och månadsbelopp. I det sista skedet är det upp till den ansökande att godkänna eller avbryta ansökan.

Steg 1

Välj summa

Steg 2

Identifiera dig med Trustly och välj bankkonto för utbetalning

Steg 3

Fyll i extra uppgifter

Steg 4

Få pengarna till kontot

Hur populära är Frogtail?

Frogatil är relativt populära och de strax under 2 000 omdömen på Trustpilot där de har ett högt betyg. Även sökvolymen är relativt hög vilket ger indikationer på att företaget används av många låntagare.

Trustpilot 4,7 Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 3 500 Besökare / månad 2 400

Är Frogtail en bluff?

Nej, Frogtail är ingen bluff, de har en webbplats som är tydlig och som ger den information som krävs för att få erbjuda konsumentlån på den Svenska marknaden. De använder tydliga prisexempel som ger besökaren tydlig visuell presentation av månadskostnad vid olika belopp och återbetalningsupplägg.

Frogtail ingår även i en stor finanskoncern vilket i sig även det ger dessa besökare och kunder en extra säkerhet. Att koncernen sedan agerar under uppsyn av både den svenska Finansinspektionen och den norska Finanstilsynet bör ge den osäkra individen mer säkerhet.

4.5

Betygsätt sidan

1 Röster