Zensum omdöme

12.09.2023
0

Zensum är idag en av Sveriges större låneförmedlare och har hjälpt över 200 000 konsumenter jämföra och välja lån sedan starten 2013. Zensum hjälper idag sina användare att på ett snabbt, säkert och enkelt sätt jämföra lån från 28 banker och långivare.


Maxbelopp: 500 000 SEK
Lägstabelopp: 20 000 SEK
Ränta: 2,95 - 23,9%
Effektiv ränta: 2,99 - 28,9%
Löptid: 1-10 år

Ränteexempel

Exempel från Zensum: Annuitetslån 5 år, 120 000 kr, rörlig ränta 7 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger effektiv ränta 7,23 %, totalkostnad 142 560 kr, kostnad 2 376 kr/mån (60 avbet.). Individuell ränta 2,95–23,9% (effektiv ränta 2,99–28,9%). Återbet. tid 1–15 år.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Jämför lån med en UC-förfrågan
 • Jämför upp till 28 långivare
 • Låna upp till 600 000 SEK

Nackdelar

 • Använder Upplysningscentralen
 • Erbjuder inte direktutbetalning (24h)
Säkerhet
4.2 av 5
Säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2013
Kryptering:
4
OV-certifikat
Tillgänglighet
3
Tydliga kontaktvägar, men saknar org.nr.
Omdömen:
5
4.7 av 5 på Trustpilot
Sökvolym:
2
1 700 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Zensum

Zensum startades 2013 med med målet att förändra konsumenters ekonomiska beteenden till det bättre. De har sedan starten hjälpt över 200 000 kunder jämföra och hitta lån. Idag arbetar över 100 personer på Zensum på kontor i Stockholm och Uppsala. De står precis som alla seriösa låneförmedlare under tillsyn av den Svenska myndigheten Finansinspektionen. Det är de som get ut tillståndet för att bedriva konsumentkreditförmedling.

Med hjälp av Zensum kan användare samla dyra lån och krediter för att sänka sin ränta. Eller så använder man jämförelsetjänsten för att hitta ett nytt lån. De erbjuder även personliga handläggare som hjälper användarna utreda ekonomiska situationer för att identifiera de mest lämpade lösningarna.

Ränta: 2,95 – 23,9%
Effektiv ränta: 2,99 - 28,9%
Minsta lånebelopp: 20 000 SEK
Högsta lånebelopp: 500 000 SEK
Löptid: 1 - 10 år
Accepterar anmärkningar: Ja, om skuldfri från KFM i 6 månader
Använder UC vid kreditupplysning: Ja
Direktutbetalning: Nej (Utbetalning sker normalt inom 2-3 bankdagar)
Uppläggningsavgift: 0 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: 120 000 SEK

Zensum är fullt medvetna om att lån- och kreditgivare ger olika personer olika villkor när de bedömer ansökningar. Detta är på grund av att de sätter en individuell ränta som baseras på individers ekonomiska förutsättningar. Detta är en av de anledningar som gör att en jämförelse av olika lån kan bli komplicerat, framförallt om man väljer att samla in erbjudanden från flera långivare själv. Samtidigt som det skulle kräva flera kreditupplysningar. Genom att använda jämförelsetjänsten som Zensum erbjuder får en enkel överblick av låneerbjudanden från 28 olika långivare med endast en UC.

Provision och räntekostnader

När man använder sig utav Zensums jämförelsetjänst gör man det helt kostnadsfritt. Banker, långivare och kreditinstitut behandlar ansökan som om att den kommit in till dem direkt, utan att ha gått via en jämförelsetjänst. Zensum tar inte betalt av användaren av jämförelsetjänsten utan av den som tillhandahåller lånet.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
20 000 SEK 5% 1 år 1 712 SEK 20 544 SEK
50 000 SEK 5% 1 år 4 280 SEK 51 360 SEK
100 000 SEK 5% 3 år 2 997 SEK 107 892 SEK
150 000 SEK 5% 5 år 2 831 SEK 169 860 SEK
250 000 SEK 5% 5 år 4 718 SEK 283 080 SEK
Räntan hos Zensum sätts individuellt och ovanstående är representativa exempel.

Eftersom att Zensum är en låneförmedlare tjänar de sina pengar när långivare får nya kunder. Långivaren som väljs får betala Zensum för att deras nya kund använt deras jämförelsetjänst. Detta är en kostnad som långivaren får ta och som inte får påverka erbjudandet till konsumenten på något sätt. 

Avgifter och andra lånekostnader

Uppläggningsavgift: 0 SEK
Aviavgift: 0 SEK
Förlängningsavgift: 0 SEK
Påminnelseavgift: 0 SEK
Förseningsavgift: 0 SEK
Dröjsmålsränta 0%

Villkor för att ansöka om ett lån via Zensum

För att kunna använda tjänsten hos Zensum behöver man uppfylla vissa minimikrav. Man måste vara minst 18 år gammal, ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader, ha en fast inkomst, ha ett fast arbete eller pension eller annat likvärdigt, man måste ha en årsinkomst på minst 120 000 SEK samt att man måste ha varit skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader.

 • Minst 18 år gammal.
 • Folkbokförd och skriven i Sverige i minst 12 månader.
 • Deklarerad årsinkomst på minst 120 000 SEK från arbete eller pension.
 • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader.

Hur snabbt beviljar Zensum pengarna?

Zensum erbjuder inga lån och betalar därför inte heller ut några pengar. De är en låneförmedlare som erbjuder möjligheten att jämföra lån från flera olika banker och andra långivare. Det är först efter att jämförelsen är gjord och en långivare är vald som man kan påbörja vägen mot en utbetalning. Först när man har blivit beviljad ett lån kan man signera ett skuldebrev. Efter att det är signerat kommer banken att betala ut pengarna till det angivna kontot. Detta tar vanligtvis 2–3 bankdagar.

Låneansökan: Tar under 3 minuter
Svarstid: Inom några minuter och upp till 24 timmar.

Vilka lån erbjuder Zensum?

Zensum.se är en jämförelsesite för lån och erbjuder därför inga lån direkt. Däremot så tillhandahåller de möjligheten att jämföra lån från 28 olika banker och kreditgivare. Därför är själva utbudet av olika lån väldigt stort, de lån som kan jämföras är de sedvanliga snabblånen, smslån, blancolån och privatlån. Man kan även jämföra möjligheten att samla lån och krediter.

 • Santander
 • Marginalen Bank
 • Ikano Bank
 • Resurs Bank
 • Collector Bank
 • Coop
 • SevenDay Bank
 • Nordax Bank
 • Credento
 • Nystart Finans
 • OKQ8
 • Avida
 • Credex
 • Balanzia
 • ICA Banken
 • Lendify
 • BROCC
 • MoneyGo
 • BRA BANK
 • GoodCash
 • Euroloan
 • Credway
 • TF Bank
 • Credigo
 • OPR Privatlån

Säkerhetsgranskning av Zensum

Zensum AB har innehar licens som de fått från Finansinspektionen (institutnummer 44004) och är registrerade för att bedriva konsumentkreditinstitut och försäkringsförmedling. Zensum.se är krypterad genom hjälp av ett SSL-certifikat.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Nej
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Telefon: 0771 - 30 44 44
Epost: kundtjanst@zensum.se
Bolagsnamn: Zensum AB
Adress: Eriksbergsgatan 27, 114 30 Stockholm
Organisationsnummer: 556953-5742
Öppettider Mån-Sön: 09.00-21.00

Låneansökan hos Zensum

Att göra en ansökan via Zensum är smidigt och det tar endast 2 minuter. Efter att själva ansökan är inskickad tar det 5 minuter innan de första erbjudandena börjar komma in och efter 24 timmar har alla erbjudanden kommit in och ansökan är färdigbehandlad. Själva ansökan går smidigt att fullfölja då första steget består av att man väljer önskat lånebelopp samt återbetalningstid. Därefter får man fylla i personuppgifter samt fylla i fall man har någon medsökande. Därefter anger man civilstatus och boendeinformation för att sedan komma fram till sista steget där man fyller i anställningsuppgifter och inkomstuppgifter. Sedan är hela ansökningsprocessen klar.

Steg 1

Välj belopp & löptid

Steg 2

Fyll i personuppgifter

Steg 3

Fyll i boende- & imkomstuppgifter

Steg 4

Få förslag inom 5 minuter

Zensum har en väldigt smidig ansökningsprocess som tar en till själva jämförelsen av alla erbjudanden. Eftersom att erbjudanden om 28 olika snabblån, smslån eller blancolån kan vara svårt att jämföra är det oerhört viktigt att jämförelsetjänsten är väl utformad. Som tur är arbetar Zensum kontinuerligt med att förfina sin redan väl utvecklade jämförelsetjänst. 

Hur populära är Zensum?

Zensum är en växande jämförelsetjänst som har hjälpt över 200 000 använder med att jämföra lån och krediter. De har ett gott betyg på Trustpilot, 4,7 från över 3 500 omdömen. En anledning till att deras tjänst växer är till stor del på grund av deras sätt att hantera ansökningar.

Trustpilot 4.7 Googlebetyg 3.4
Sökningar / månad 1 700 Besökare / månad 2100

Zensum har nu varit en aktiv jämförelsesite sedan 2013 och de har etablerat sig som en trovärdig och säker aktör. Det är väldigt tydligt i hur de har utformat tjänsten kring ansökningsprocessen för lån. De visar på bred förståelse för sina användarna och konsumenters behov vid jämförelse av olika lån.

Är Zensum en bluff?

Nej, Zensum är inte ett bluff-företag, de har varit aktiva på den Svenska marknaden sedan 2013 och under hela denna perioden så har de stått under tillsyn av Finansinspektionen. Det innebär att de har ett gediget regelverk de måste följa för att få tillhandahålla den tjänst de gör idag. Förutom att de godkänns av statliga myndigheter så har de även goda recensioner från befintliga och tidigare kunder.

Zensum arbetar inte för en eller flera specifika banker eller långivare. De arbetar för konsumenten. De ger privatpersoner en möjlighet att få kontroll över sin ekonomi och sina lån genom att hjälpa till och jämföra erbjudanden så att användaren av deras tjänst kan sänka sin ränta alternativt ta ett nytt förmånligt lån.

4.2

Betygsätt sidan

34 Röster