Mobillån omdöme

01.03.2021
0

Mobillån arbetar för att tillhandahålla en trygg tjänst för smslån riktade till konsumenter. Deras ansökningsprocess är enkel och tydlig, de har en kundtjänst som alltid finns tillgänglig för att besvara eventuella frågor och vara behjälplig vid funderingar. Mobillån har lagt mycket energi på sin webbplats och den är byggd på den senaste tekniken gällande säkerhet för att kunna garantera sina kunder den tryggaste möjliga upplevelsen.

Maxbelopp: 1 000 SEK
Lägstabelopp: 60 000 SEK
Ränta: 2,95 - 29,90%
Effektiv ränta: 51 - 505,15%
Löptid: 1 - 12 mån

Ränteexempel

Exempel från Mobillån: Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

  • Använder Bisnode, ej UC
  • Flexibel återbetalning
  • direktutbetalning till 5 banker

Nackdelar

  • Accepterar inte anmärkningar
  • Hög uppläggningsavgift
Betyg
2.95 / 5
Risk för bedrägeri
Insyn:
4
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2011
Kryptering:
4
DV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
1
Saknar betyg hos Trustpilot
Sökvolym:
3
2 700 sökningar / månaden
Innehållsförteckning

Om Mobillån

Mobillån är medlem i branschorganisationens SKEF, som står för Svenska Konsumentkreditföretagen och det är en förening där samtliga långivare och kreditgivare i Sverige som erbjuder lån i form av t.ex. smslån är medlemmar. Kreditgivaren är medlemmar förening sedan flera år tillbaka. Att vara medlem i denna organisation innebär att bolaget står för sund kreditgivning och bra villkor för konsumenter. Det är seriösa långivare i Sverige som är SKEF-medlemmar då medlemskapet visar konsumenterna att de lån de funderar på att ta är trygga.

Mobillån erbjuder sms-lån som är ett kortfristigt lån konsumenter kan välja när de behöver låna pengar mellan 10.000kr-40.000kr.

Som förstagångskund kan man ta ett snabblån på mellan 10.000–25.000 kronor, det är få aktörer som idag erbjuder ett så högt lån till förstagångskunderna.

Eftersom att Mobillån vet att livet är oförutsägbart och att precis vad som helst kan hända, har de tagit fram lån som är anpassade efter detta. Sms-lån med snabb utbetalning finns till för när livet ställs upp och ner. Eftersom att Mobillån är en seriös långivare så arbetar de förebyggande för att människor inte ska hamna i för stora skulder och har därför utarbetat flera tips till sina kunder att få ut mesta möjliga av sin privatekonomi.

När man fått sin ansökan beviljad hos får man olika alternativ på återbetalningsplan. Denna flexibilitet gör att man kan anpassa avbetalningsplanen efter sina förutsättningar och man kan då välja att betala tillbaka mellan 61 dagar upp till 2 år. Mobillån skickar därefter en räkning var 30:e dag tills att hela lånet är återbetalt.

Ränta: 2,95 - 29,90%
Effektiv ränta: 51 - 505,15%
Minsta lånebelopp: 1 000 SEK
Högsta lånebelopp: 60 000 SEK
Löptid: 2 - 12 mån
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Nej, Mobillån använder Bisnode
Direktutbetalning: Ja, till SEB. Nordea, Swedbank och Handelsbanken
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: 150 000 SEK / år

Räntekostnader hos Mobillån

Som ny kund kan man max låna upp till 25.000kr med om man är återkommande kund så kan man få lån upp till 40.000kr. De kostnader som är förknippade med ett lån hos Mobillån är självklart årsräntan som ligger på 39% på den utestående krediten. Det tillkommer även kostnader för upplägg av lånet som uppgår till 395kr och sedan så tillkommer det även en aviseringsavgift om 35kr.

Dessa kostnader förutsätter att lånet betalas tillbaka i tid, om betalningar inte inkommer i innan förfallodag tillkommer kostnader för påminnelse på 60kr, inkassoavgift på 180kr och en kostnad för upprättande av amorteringsplan på 170kr.

Mobillåns återbetalningsplan må vara flexibel, men lägsta belopp att betala per månad är 1500 kr eller 6,0 % av den totala kreditlimiten.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Effektiv ränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
1 000 SEK 1131,60% 2 mån 722 SEK 1 444 SEK
5 000 SEK 131,74% 2 mån 2 820 SEK 5 640 SEK
10 000 SEK 64,81% 6 mån 2 805 SEK 11 220 SEK
25 000 SEK 49,08% 1 år 2 582 SEK 30 985 SEK
40 000 SEK 48,21% 1 år 4 112 SEK 49 339 SEK
Kontrollera alltid nuvarande räntenivå hos Mobillån innan du ansöker.

Avgifter och andra kostnadsposter

Uppläggningsavgift: 395 SEK
Aviavgift: 45 SEK
Förlängningsavgift: N/A
Påminnelseavgift: 60 SEK
Förseningsavgift: 170 SEK
Dröjsmålsränta 3% per månad

Lånevillkor hos Mobillån

För att man ska bli beviljad ett lån eller en kredit från Mobillån behöver man uppfylla följande krav. Man måste vara minst 20 år gammal, man måste ha varit folkbokförd i Sverige i tre år, man får inte ha några betalningsanmärkningar och man måste ha en taxerad årsinkomst på minst 150.00kr. Man måste även ha ett fast mobilabonnemang för att bli beviljad lån hos Mobillån. Utöver dessa krav gör Mobillån en bedömning av kreditvärdigheten på den ansökande vid inskickande av låneansökan.

  • Minst 20 år fyllda.
  • Folkbokför i Sverige i 3 år
  • Ingen anmärkning hos KFM
  • 150 000 SEK i deklarerad årsinkomst

Kreditupplysning utan UC med Bisnode

Mobillån erbjuder smslån utan UC, men inte lån utan kreditupplysning. Det finns ingen långivare som idag erbjuder lån utan någon form av kreditupplysning men det finns inget krav på att långivare måste använda sig utav UC. Mobillån använder sig utav Bisnode Kredit AB för att ta fram kreditupplysningar. Många andra låneföretag tar fram sina kreditupplysningar hos UC vilket gör att de alltid syns för alla som använder sig av UC. Men Mobillån värnar om kundernas integritet och har därför valt att erbjuda lån utan UC.

Direktutbetalning till fem banker

Mobillån fokuserar på att betala ut pengarna så fort de kan och de gör överföringen direkt efter att ansökan har blivit beviljad. Men det krävs att du är kund och har konto hos Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank eller Nordea för att pengarna ska finnas på kontot snabbt. Övriga banker kan det dröja upp till en bankdag innan man ser pengarna på kontot.

Nordea: Direktutbetalning
Handelsbanken: Direktutbetalning
SEB: Direktutbetalning
Swedbank: Direktutbetalning
Danskebank: Direktutbetalning
Andra banker: Upp till en bankdag

Vad gör Mobillån unikt?

Mobillån är en aktör som inte sticker ut så mycket i jämförelse med andra långivare. Mobillån har idag ett upplägg med kontokredit som gör att deras lånemodell mer påminner om ett digitalt kreditkort än ett smslån. Framförallt när man kollar på hur de hanterar återbetalningsplanerna. De erbjuder möjligheten att dela upp betalningen av nyttjad kredit och man kan alltid använda mer av den beviljade krediten när man behöver det.

mobillån app

Lån som Mobillån erbjuder

Mobillån erbjuder alla sina kunder en kontokredit som har en flexibel återbetalning. Detta är vad de anser vara ett bra alternativ till alla dyra smslån som finns där ute idag. Eftersom att de erbjuder en kontokredit och inte ett direkt lån erbjuds du som kund ett kreditutrymme som om att du ansökt om ett kreditkort.

En kontokredit hos Mobillån ger en möjlighet att få ett utrymme på upp till 40.000kr att använda om man vill. Om man däremot endast nyttjar 5.000kr av dessa 40.000kr från Mobillån betalar man självklart endast för det man har använt. Återbetalningen sker då varje månad och man har alltid möjlighet att återbetala hela summan eller göra en ny insättning för att sänka räntekostnaden.

Granskning av säkerhet och licenser

Mobillån har fått utmärkelsen AAA-rating av Bisnode vilket intygar att företaget har en god ekonomisk grund och att det är ekonomiskt stabilt. Mobillån har även fått betyget Högsta kreditvärdighet av UC vilket även det visar på att de är en ekonomiskt välmående organisation över tid. Licens hos Finansinspektionen finns även med institutnummer 44007 under bolagsnamnet Tryggkredit Stockholm AB (står även bakom Säkerfinans, Snabbfinans och Tryggkredit).

Mobillån arbetar aktivt med att alla deras kunder ska känna sig helt trygga när de är i kontakt med dem. Därför hanterar de endast ansökningar genom krypterad kommunikation i form av SSL-certifikat som de fått utfärdat via GoDaddy.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja
Länk till SEKKI Nej Kostnadsexempel Ja

Kundtjänst hos Mobillån

Mobillån har lagt stort fokus på att du som kund ska ha tillräckligt med information nära till hands för att alltid kunna hitta svar på frågor via webbplatsen eller via deras app. 

Om man ändå inte finner svar eller fortfarande har funderingar så kan man alltid kontakta Mobillåns kundtjänst via telefon eller mail. Supporten har öppet på vardagar mellan 08:00-18:00, lördagar mellan 10:00-15:00 och på söndagar har de stängt.

Telefon: 08 - 660 29 50
Epost: info@mobillan.se
Bolagsnamn: Tryggkredit Stockholm AB
Adress: Gamla Brogatan 34, 111 20 Stockholm
Organisationsnummer: 556678-2677
Öppettider Vardagar: 08.00-18.00, Lördag: 10.00-15.00, Söndag; Stängt

Låneansökan hos Mobillån

Att genomföra en låneansökan hos Mobillån är väldigt lått och det går fort. Det man börjar med att göra är att välja nivå på kontokrediten, därefter anger man sitt personnummer och sina personliga uppgifter. Sedan återstår bara verifieringen av sin identitet vilket man gör med hjälp av Instantor och din bank. Det går även att identifiera sig med hjälp av en identifieringskod som postas hem till dig, men då tar processen längre tid. Efter att ansökan godkänts får man tillgång till tjänsten Mina sidor där man enkelt kan överblicka och hantera krediten och göra utbetalningar till sitt konto precis när man vill.

Steg 1

Välj kreditgräns

Steg 2

Fyll i personuppgifter

Steg 3

Verifiera dig Instantor

Steg 4

Välj utbetalning

Hur populära är Mobillån?

Mobillån erbjuder idag en nyare form av snabba lån, kontokredit. Det är en form av lån som blir allt vanligare och som är mer populär bland konsumenter då det ger en extra buffert till vardagen. De har även  generösa återbetalningsvillkor som gör det möjligt för låntagaren att ändra sin återbetalningsplan under löptiden. Man kan alltså börja betala tillbaka lånet i en takt och avsluta avbetalningen i en helt annan. Detta är vad ett flexibelt modernt lån går ut på och det är en av de saker som gör Mobillån till en populär långivare.

Trustpilot N/A Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 2 700 Besökare / månad N/A

Är Mobillån en bluff?

Nej, Mobillån är inte någon bluff. De är medlemmarna i Svenska Konsumentkreditföretagen EF, en branschorganisation för företag som erbjuder smslån i Sverige. Denna branschorganisation arbetar för att säkerställa sunds kreditgivningar samt bra konsumentvillkor. Utöver detta så är även Mobillån under tillsyn av finansinspektionen och de följer de riktlinjer som konsumentverket har satt upp för branschen.

2.95

Betygsätt sidan

1 Röster