Freedom Finance omdöme

02.03.2023
0

Freedom Finance är en av de äldsta låneförmedlarna i Sverige och har varit aktiva i mer än 20 år. Freedom Finance är som låneförmedlare helt fristående från långivare och de erbjuder möjligheten att jämföra lån från över 30 banker enkelt och smidigt. Hos Freedom Finance kan man ansöka om lån från 5 000 SEK till 600 000 SEK.

Maxbelopp: 600 000 SEK
Lägstabelopp: 5 000 SEK
Ränta: 2,95 – 29,90%
Effektiv ränta: 2,99 - 34,36%
Löptid: 1 - 20 år
Ränteexempel
Exempel från Freedom Finance: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17. Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Jämför lån med 1 UC-förfrågan
 • Jämför över 30 långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Erbjuder utgiftsskyddsförsäkring

Nackdelar

 • Använder Upplysningscentralen
 • Erbjuder inte direktutbetalning
Säkerhet
4.33 av 5
Säker
Insyn:
3
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 1999
Kryptering:
3
DV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4,5 av 5 hos Trustpilot
Sökvolym:
4
7 300
Innehållsförteckning

Om Freedom Finance

En sak som gör att Freedom Finance skiljer sig från andra låneförmedlare är att de erbjuder sina användare möjligheten att få hjälp av lånehandläggare. Idag ingår Freedom Finance i Zmarta Group och totalt så är de fler än 200 medarbetare på kontoren runt om i norra Europa. Freedom Finance erbjuder alla sina användare möjlighet till kontakt med lånehandläggare även om låneansökan skickats in via deras webbplats.

Genom att ansöka om lån via deras webbplats får man möjlighet att enkelt jämföra låneerbjudanden från flera av Sveriges ledande banker och kreditinstitut. Freedom Finance samarbetar med över 30 olika långivare vilket underlättar för deras användare. 

Ränta: 2,95 - 29,9 %
Effektiv ränta: 2,99 - 34,36%
Minsta lånebelopp: 5 000 SEK
Högsta lånebelopp: 600 000 SEK
Löptid: 1 - 20 år
Accepterar anmärkningar: Ja, om skuldfri från KFM och inkomst om minst 100 000 SEK/År och man är mellan 20 och 70 år.
Direktutbetalning: Nej (Utbetalningstid varierar beroende på val av långivare.)
Uppläggningsavgift: 0 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: 100 000 SEK/År

De lån som går att jämföra hos Freedom Finance är så kallade privatlån, men går också ofta under namnet blancolån. Detta är lån så som billån eller lån till en renovering. Det går även att använda Freedom Finances tjänst för att samla dyra krediter och avbetalningar. 

Provision och räntekostnader

Det är upp till respektive enskild långivare att sätta en individuell ränta vid hantering av en låneansökan. Detta gör det därför omöjligt att på förhand förutsäga vilken ränta respektive bank kommer erbjuda. Det krävs därför en jämförelse av de olika erbjudanden som långivarna skickar ur för att kunna avgöra vilket lån som har bäst ränta.

För att en långivare ska kunna sätta en lämplig ränta på låneerbjudandet behöver de beakta flera olika faktorer, bland annat avgör lånets storlek, låntagarens ekonomiska situation men även landets ekonomiska situation och belåningsgrad. Därför är jämförelsetjänster likt Freedom Finance populära då de möjliggör en snabb och smidig jämförelse av långivarnas olika ränta och villkor.

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
10 000 SEK 12,39 % 1 år 887 SEK 10 648 SEK
25 000 SEK 10,36 % 2 år 1 152 SEK 27 659 SEK
50 000 SEK 10,36 % 2 år 2 305 SEK 55 319 SEK
100 000 SEK 8,19 % 3 år 3 129 SEK 112 645 SEK
250 000 SEK 5,29 % 5 år 4 807 SEK 288 391 SEK
500 000 SEK 5,69 % 10 år 5 439 SEK 652 645 SEK
Räntan hos Freedom Finance sätts individuellt och ovanstående är representativa exempel.

Freedom Finance tar inte ut någon avgift från sina användare utan förvärvar sin inkomst från långivarna. Denna kostnad får aldrig avspeglas i kostnaden på lånet som erbjuds till konsumenten.

Avgifter och andra lånekostnader

Att använda jämförelsetjänsten är helt gratis för konsumenten eftersom att det är långivarna som i slutänden får betala för att de får en kund via Freedom Finance. Denna kostnad får aldrig återspeglas i kostnaden för lånet för konsumenterna. 

Låneförmedlare har inget unikt eller specifikt samarbete med någon enskilda långivare, de har heller inget egen intresse i att förmedla ett specifikt lån från en viss långivare. Låneförmedlare som Freedom Finance fokuserar på att erbjuda det bästa möjliga lånet för sina användare. 

Låneförmedlare kopplar ihop konsumenter med flera olika långivare genom att endast använda en kreditupplysning. På så vis blir det enklare att jämföra erbjudanden från aktörer på den Svenska lånemarknaden. Jämförelsetjänster blir allt större och viktigare för långivarna och låntagare. Låntagare får makten över långivarna och de i sin tur måste tillhandahålla det bästa erbjudandet de kan eftersom att de kommer jämföras med sina konkurrenter. 

Freedom Finance samarbetar idag med över 30 olika långivare.

Uppläggningsavgift: 0 SEK
Aviavgift: 0 SEK
Förlängningsavgift: 0 SEK
Påminnelseavgift: 0 SEK
Förseningsavgift: 0 SEK
Dröjsmålsränta 0 SEK

Villkor för att ansöka om ett lån hos Freedom Finance

För att kunna ta del av de olika erbjudanden som jämförelsetjänsten genererar finns det vissa grundläggande krav som måste uppfyllas. Dessa krav går inte att förhandla bort under några omständigheter. Det krävs att man är minst 18 år gammal, har en fast bostad i Sverige, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor och man får inte ha några kvarliggande obetalda skulder hos Kronofogden.

De olika långivarna som sammarbetar med Freedom Finance gör egna individuell bedömningar av respektive ansökan och individ kopplad till ansökan baserat på sina processer och modeller. Detta ligger till grund för huruvida en ansökan om lån blir beviljad eller avslagen.

Skulle det vara så att man för tillfället står utan fast anställning eller är arbetslös så finns det fortfarande en möjlighet till att låna pengar via Freedom Finance. Det finns vissa långivare som faktiskt beviljar lån även om man inte har en fast anställning.

Genom att ha en medsökande ökar möjligheterna till att få ansökan beviljad samt att får bättre ränta och villkor. Medsökanden kan vara sambo eller den du är gift med. 

 • Minst 18 år fyllda.
 • Årsinkomst på minst 100 000 SEK.
 • Vara skuldfri från kronofogden.
 • Fast bostad i Sverige.

Man kan även få låneansökningar godkända via Freedom Finance även om man har betalningsanmärkningar. Är man som individ ensam part i ansökan och har betalningsanmärkningar får man låna 200 000 SEK som mest. Har man betalningsanmärkningar men ändå vill ansöka om ett lån krävs det att man är mellan 20 och 75 år gammal, har en årsinkomst på minst 110 000 SEK samt är skuldfri hos Kronofogden.

Är det så att man har obetalda skulder hos Kronofogden så kan man inte ansöka om lån via Freedom Finance.

Hur snabbt beviljar Freedom Finance pengarna?

Då det rör sig om en jämförelsetjänst och inte en direkt utlåning kan man inte förvänta sig direktutbetalning från Freedom Finanace. Det är upp till respektive långivare att med hjälp av sin egen process hantera utbetalning av lån.

En del långivare tillhandahåller digital signering av låneavtalet med hjälp av BankID. Detta gör att processen brukar gå snabbare och pengarna kan betalas ut snabbare från långivaren. 

Däremot är det viktigt att komma ihåg att det vanligtvis rör sig om 3-5 bankdagar innan man har tillgång till pengarna efter att avtalet är signerat. 

Låneansökan: Tar endast ett par minuter
Svarstid: Inom ett par minuter och upp till 24h för alla besked

Vilka lån erbjuder Freedom Finance?

Freedon Finance erbjuder inga lån utan agerar endast låneförmedlare åt långivare så som banker och andra kreditinstitut.

De olika låneformer som man kan jämföra är privatlån, blancolån, billån osv. Man kan även jämföra erbjudanden från banker och långivare för att samla lån och dyra krediter.

Ett privatlån, eller blancolån, är en vanlig form av lån som används till en mängd olika situationer. Privatlånet kan bland annat gå till att renovera huset, bygga ut huset, åka på en drömresa eller rent av förverkliga en annan dröm. Det är helt och hållet upp till låntagaren vad pengarna går till.

Att det även kallas för blancolån är på grund av att lånet i sin natur saknar säkerhet i fysisk mening. Ett bolån har alltid bostaden som säkerhet gentemot lånet. Medan ett privatlån/blancolån har endast en registrerade ekonomiska situationen hos individen som säkerhet.

Sedan finns det olika situationer i livet då man kan ha dragit på sig flera olika dyra krediter och avbetalningar. Dessa kan man med hjälp av Freedom Finance samla ihop och få en bättre ekonomi genom att få bättre villkor och lägre ränta.

Att ha många olika lån kan bli dyrt i längden eftersom att de kan vara beroende olika räntepåverkande faktorer som gör att kostnaden ökar, samt att de har olika fasta avgifter. Genom att samla sina lån, dyra avbetalningar och krediter till ett lån kan man sänka eller eliminera de fasta kostnaderna, samt få en bättre ränta på den totala lånesumman.

Det är dock viktigt att komma ihåg att räntan som erbjuds alltid är individuell. Räntan baseras på en mängd olika faktorer, dessa är bland annat lånet storlek, lånets löptid, individens ekonomiska situation och världsekonomin. Därför är det viktigt att jämföra de lån som man erbjuds från olika långivare. 

 • SevenDay Bank
 • Swedbank
 • Marginalen Bank
 • Resurs Bank
 • Bank Norwegian
 • Forex Bank
 • SEB
 • Ikano Bank
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Re:member
 • Coop
 • Ica Banken
 • Lendify
 • Bluestep
 • Konsumentkredit
 • Bra Bank
 • Wasa Kredit
 • Instabank
 • Collector Bank
 • Komplett bank
 • Credex
 • MoneyGo
 • Bigbank
 • Credento
 • OPR Privatlån
 • Svea Ekonomi
 • Avida Finans
 • Cash Buddy
 • Euroloan
 • Credway

Säkerhetsgranskning av Freedom Finance

Freedom Finance har licens som de tillhandahållits av Finansinspektionen (institutnummer 44020) som ger dem tillstånd att förmedla lån och utgiftsskydd. Freedomfinance.se är krypterad genom ett SSL-certifikat.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Nej
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Telefon: 0431-47 47 00
Epost: info@freedomfinance.se
Bolagsnamn: Freedom Finance Kreditservice AB
Adress: Polisgatan 4, 262 21 Ängelholm
Organisationsnummer: 556647-0737
Öppettider Alla dagar dygnet runt

Låneansökan hos Freedom Finance

Att ansöka om lån via Freedom Finance är väldigt enkelt oc hdet går fort, det tar inte mer än 2 minuter att skicka in sin ansökan.

Man kan ansöka om lån genom att fylla i formuläret på deras webbplats, alternativt genom att ringa dem. Därefter görs en kreditupplysning på den som ansöker om lånet, det krävs endast en UC för att få erbjudanden från över 30 olika långivare.

Sedan kontaktar Freedom Finance den som skickat in ansökan för att hjälpa till med jämförelsen av de olika erbjudanden som kommit in. Efter att lånen jämförts och en långivare med rätt erbjudande har valts är det dags att signera avtalet.

Efter att det signerade avtalet sedan finns hos långivaren tar det mellan 3 till 5 bankdagar innan pengarna finns på kontot.

Steg 1

Välj belopp & löptid

Steg 2

Fyll i personuppgifter, uppgifter om hushållet & om anställning samt ange syfte med lånet.

Steg 3

Jämför lån och signera avtal från önskad långivare

Steg 4

Inom tre till fem bankdagar finns pengarna på kontot

Hur populära är Freedom Finance?

Freedom Finance är en av de äldsta aktörerna på marknaden i och med att de startade sin verksamhet redan 1999. De har sedan start hjälpt över en miljon kunder i norden att jämföra och hitta bästa lånet. Detta gör dem till en av nordens största och mest erfarna låneförmedlare.

De har även väldigt bra betyg på Trustpilot som baseras på många omdömen. Detta i sin tur indikerar en hög nivå av kundnöjdhet.

Trustpilot 4,5 Googlebetyg 2,1
Sökningar / månad 8 300 Besökare / månad 7 300

Att Freedom Finance har varit verksamma under en såpass lång period har gett dem möjligheten att finslipa sina rutiner och processer. Detta märks i hur de hanterar inkommande ansökningar men framförallt i hur de kommunicerar och hjälper sina användare.

Är Freedom Finance en bluff?

Nej, Freedom Finance är inte en bluff, de står under tillsyn av flera myndigheter som alla har som syfte att kontrollera företag inom denna bransch. Dessa myndigheter är bland annat finansinspektionen och datainspektionen. Det är även finansinspektionen som givit Freedom Finance deras licens att driva verksamhet som konsumentkreditinstitut.

4.5

Betygsätt sidan

4 Röster