ViaConto omdöme

01.03.2021
0

ViaConto Sweden AB har varit aktiva sedan 2011 i Sverige och de är en del av VIA SMS-gruppen som startades 2008 i Lettland. De erbjuder ett enkelt och flexibelt lån i form av en kontokredit. Man kan ansöka om lån från 1 000 SEK upp till 20 000 SEK. Man väljer själv hur stor krediten skall vara efter sina egna preferenser och därefter betalar man endast för det utnyttjade beloppet. Den beviljade krediten kan höjjas vid behov så länge man inte redan ansökt om och blivit beviljad en kredit på 20 000 SEK.

ViaConto erbjuder även flexibla betalningsmöjligheter som innebär att man kan hitta den återbetalningstiden som passar bäst för den aktuella situationen. Man kan välja att återbetala lånet månadsvis eller vid ett särskilt tillfälle.

Maxbelopp: 20 000 SEK
Lägstabelopp: 1 000 SEK
Ränta: 39,5%
Effektiv ränta: 93,8 – 12.939,1%
Löptid: 3 - 37 mån

Ränteexempel

Exempel från ViaConto: Representativt exempel vid kontouttag om 8 000 kr i 12 månader: faktureringsavgift 45 kr, månatlig administrationsavgift upp till 380 kr, årsränta 39.5%, effektiv ränta 220.73%, första månadsbetalning är 1150 kr, andra månadsbetalning är 1149 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 11 787 kr, varav 4 520 kr är amortering och 2 167 kr ränta samt 540 kr faktureringsavgift och 4 560 kr månatlig administrationsavgift, 3 480 kr är den återstående krediten. Minsta månadsbetalning är 6.71% av kapitalbeloppet, 3.29 % ränta, faktureringsavgift och månatlig administrationsavgift – dock lägst 800 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Använder inte UC
 • Pengar samma dag
 • Inget pappersarbete
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

 • Anger inte om betalningsanmärkningar är ok
 • Otydligt räkneexempel på startsidan
 • Dyr administrationsavgift på 395 SEK / mån
 • Faktureringsavgift 45 SEK / faktura
Säkerhet
4.5 av 5
Mycket säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige under ViaConto Sweden AB
Ålder:
5
Grundades 2011
Kryptering:
3
DV-certifikat
Tillgänglighet:
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4,7 på Trustpilot
Sökvolym:
5
4 000 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Viaconto

ViaContos huvudsakliga verksamhet utgörs av smslån, smålån och konsumentkrediter. Man kan idag ansöka om lån på upp till 20 000 SEK för att t.ex. lösa oförutsedda utgifter.

De har idag en väl utvecklad webbplats varpå kontaktvägar till kundtjänst finns lätt tillgängliga. Genom att även tillhandahålla kontaktvägar genom flera olika medier breddar de sin tillgänglighet till en stor massa.

Webbplats och ansökningsprocess är användarvänliga och uppfyller dagens höga krav på funktionalitet och tillgänglighet.

Ränta: 39,5%
Effektiv ränta: 93,8 - 12.939,1%
Minsta lånebelopp: 1 000 SEK
Högsta lånebelopp: 20 000 SEK
Löptid: 3 - 37 mån
Accepterar anmärkningar: N/A
Använder UC vid kreditupplysning: Nej
Direktutbetalning: Ja, förutsatt att kredit blivit beviljad innan 13:30 på vardagar.
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Ja, taxerad inkomst är ett krav

Räntekostnader hos ViaConto

Efter att man skickat in sin ansökan och blivit beviljad en kredit är det upp till en själv att bestämma huruvida man vill nyttja krediten eller inte. Det finns inget krav på att utnyttja beviljad kredit och man betalar endast för den kredit som man nyttjar.

När man nyttjar sin kredit så tillkommer en ränta precis som vid andra lån oavsett långivare. Årsräntan är idag satt till 39,5%, månadsräntan är då alltså 3,29% och dagslåneräntan blir då 0,11%.

Lånebelopp Effektiv ränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
1 000 SEK 39,5% 1 mån 1 835 SEK 1 835 SEK
ViaConto har en fast årsränta på 39,5%

Avgifter och återbetalning

Månatlig administrationsavgift: 395 SEK
Aviavgift: 45 SEK
Förlängningsavgift: N/A
Påminnelseavgift: 60 SEK
Förseningsavgift: N/A
Dröjsmålsränta 3,29% per månad

Villkor för att ansöka om en kredit hos ViaConto

Innan ansökan skickas in för att ansöka om kredit hos ViaConto är det bra om man ser till så att man uppfyller deras minimikrav för en kredit.

För att bli beviljad en kredit från ViaConto kräver de att personen i fråga är över 18 år, är folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka, inte har en skyddad identitet, inte är satt under förvaltarskap, man innehar ett privat konto i en svensk bank, man innehar en egen mobiltelefon samt att man har en deklarerad inkomst i Sverige.

Dessutom får man inte ha någon obetald aktiv skuld hos kronofogdemyndigheten eller ha tidigare misskötta betalningar hos ViaConto, ViaKredit eller annan kreditgivare.

 • Minst 18 år fyllda.
 • Ingen aktiv skuld hos KFM.
 • Taxerad inkomst i Sverige.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Inneha eget privatkonto i svensk bank.
 • Inneha egen mobiltelefon.

Kreditupplysning med eller utan UC

I och med den ökning av förfrågningar från marknaden att kunna ansöka om lån utan att långivaren skall skicka uppgifterna till UC är det allt fler långivare som väljer att samarbeta med andra kreditupplysningsbolag. ViaConto använder sig inte utav UC, de använder sig utav Creditsafe för att göra sina kreditbedömningar.

 

Hur snabbt sker utbetalningen av lånet?

Så snart som en kreditansökan har kommit in hanterar ViaConto ansökan inom 20 minuter och därefter har man ett beslut om kreditbelopp och upplägg. Så snart man har accepterat upplägget och kredit blivit beviljad innan 13:30 en helgfri vardag kan man få pengarna till sitt konto samma dag. Har krediten däremot blivit beviljad efter 13:30 kommer man kan kunna ha sina pengar på kontot dagen efter.

 

SEB Utbetalning sker direkt om kredit blivit beviljad innan 13:30 en vardag.
Swedbank: Utbetalning sker direkt om kredit blivit beviljad innan 13:30 en vardag.
Nordea: Har du konto i Nordea får du pengarna kort efter att du har beviljats kredit.
Handelsbanken: Utbetalning sker direkt om kredit blivit beviljad innan 13:30 en vardag.
Andra banker: Utbetalning sker direkt om kredit blivit beviljad innan 13:30 en vardag.

Vad gör ViaConto unikt?

De flesta konsumentkreditgivare har idag väl utvecklade tjänster som underlättar för användare att bli kunder på ett snabbt och smidigt sätt. Fördelarna med ViaConto är att de har snabba utbetalningar och kan erbjuda tillgång till pengarna redan samma dag. De har även en mängd olika kontaktvägar till kundtjänsten, man når dem via mail, telefon, chatt på webbplatsen, Messenger och även via Skype.

Vilka är de lån som ViaConto erbjuder?

På webbplatsen finns inget vidare utbud av olika typer av lån. Detta är för att en konsumentkredit är det samma hur man väljer att benämna det. Man kan läsa om billån, privatlån, internetlån, studentlån, snabblån och smslån. Men i grund och botten är dessa olika lån en och samma låneprodukt, en konsumentkredit.

För oavsett vad du behöver pengar till så kan man ansöka om lån hos ViaConto. Uppfyller man grundkraven så ställer de inga frågor om vad lånet ska gå till, det är helt och hållet upp till dig som låntagare vad du vill använda pengarna till i slutänden.

Så vare sig du är ute efter ett smslån, snabbllån eller internetlån så kan du ansöka om lån hos ViaConto.

Granskning av licenser och säkerhet

ViaConto är ett licensierat konsumentkreditinstitut som är verksamt under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige (institutsnummer 44045). Licensen har de fått under bolagsnamnet ViaConto Sweden AB.

Webbplatsen är skyddad med hjälp av ett SSL-certifikat som krypterar trafiken för besökaren säkerhet.

På sidan finns även en tydlig cookie-policy som ger information om hur bolaget samlar in information om besöket samt en sekretesspolicy som tydligt beskriver hur bolaget hanterar personlig information.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja (Sekretesspolicy)
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja
Länk till SEKKI Ja Kostnadsexempel Ja

Granskning av ViaContos tekniska support och kundtjänst

Kundtjänsten har öppet måndag till och med lördag och man når dem via telefon, mail, skype, messenger eller chatt på webbplatsen. De har öppet kundtjänsten mellan 08.30-17.00 på vardagar och på lördagar har de öppet mellan 10.00-16.00. sex dagar i veckan och man når dem via e-post och telefon.

Telefon: 0757-57 50 23
Skype viaconto.se
Epost: info@viaconto.se
Bolagsnamn: ViaConto Sweden AB
Adress: Holländargatan 27 113 59 Stockholm
Organisationsnummer: 556819-6041
Öppettider Vardagar: 08.30-17.00, Lördagar: 10.00-16.00

Allt om ansökan och registreringsprocessen hos ViaConto

Att ansöka om lån går snabbt och smidigt, man börjar med att välja önskat belopp och klickar därefter på ”Ansök”. Därefter fyllar man i sina uppgifter och kontrollerar det valda lånebeloppet. Sedan klickar man på ansök och får signera med hjälp av E-legitimation. Därefter får man svar direkt om lånet har beviljats eller inte. Beviljad kredit betalas ut samma dag under kundtjänsten öppettider.

Hur snabbt pengarna sedan kommer till det privata bankkontot beror helt på den bank man är kund hos. Men senast nästkommande bankdag ser man pengarna på kontot.

Steg 1

Välj önskat belopp

Steg 2

Fyll i formuläret

Steg 3

Identifiera dig med BankID

Steg 4

Svar kommer inom 5 minuter

Hur populära är ViaConto?

ViaConto har relativt få omdömen, ca 1 000, på Trustpilot, men bland dessa omdömen återfinns få negativa och de har ett bra betyg där. Det söks mycket efter bolaget på Google vilket ger signaler om att bolaget används av många låntagare.

Trustpilot 4,7 Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 4 000 Besökare / månad 4 600

Är ViaConto en bluff?

Nej, ViaConto är inget bluff-företag, de är tydliga med vad de tillhandahåller för lån och vad det kostar att ta lån hos dem.

ViaConto är verksamma under uppsyn av den svenska Finansinspektionen som har gett dem licensen att bedriva konsumentkreditinstitut.

4.5

Betygsätt sidan

1 Röster