Lån utan säkerhet

09.06.2021
0

Jämför smslån som kan tas utan säkerhet

Idag finns en mängd långivare som erbjuder lån utan säkerhet och här på Bluff.se kan du jämföra lån utan säkerhet. Det finns några olika lånetyper som du kan låna utan säkerhet och det är smslån, snabblån, blancolån, kontokredit och privatlån. De lån som vanligtvis beviljas är smslån, dock har smslån mycket högre ränta än ett privatlån. Du kan bli beviljad ett smslån både med låg inkomst, betalningsanmärkningar och till och med utan UC.

Innehållsförteckning

Så fungerar lån utan säkerhet

Det finns flera olika typer av lån som är utan krav på säkerhet, de kan heta smslån, snabblån, billån eller privatlån. Många långivare erbjuder även ett lån utan UC, det betyder att lånet inte registreras hos UC eller någon annanstans. I regel är smålån eller smslån mycket lättare att få beviljade och dessa lån lånas alltid ut utan säkerhet. Smslån ligger från 500 kr upp till 50 000 kr och är perfekt för dig som akut behöver pengar men som har möjlighet att betala tillbaka inom en snar framtid. Privatlån eller ett blancolån som det också kallas är oftast lite svårare att få beviljat om man inte har en stabil ekonomi med en fast inkomst. Ett privatlån ligger från 10 000kr upp till 600 000 kr men oftast kräver långivaren att du har en stabil inkomst och kreditprövningen görs via UC. Den här typen av lån är lämplig att ansöka om du behöver en större summa som renovering av huset, köpa en bil, motorcykel, båt eller något annat som kostar en stor slant.

Vanliga krav på dig som ansöker om smslån

Långivare ställer olika krav på dig beroende på hur mycket du vill låna och vilken typ av lån du ansöker. En smslångivare eller snabblångivare har inte lika stora krav på den som lånar som en långivare som erbjuder ett privatlån. En smslångivare erbjuder oftast lån utan UC och accepterar betalningsanmärkningar.

Så här kan grundkraven se ut hos en smslångivare:

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Du ska ha en deklarerad inkomst
 • Du ska ha en folkbokförings adress i Sverige
 • Du får ha betalningsanmärkningar upp till 10 stycken
 • Betalningsanmärkningar bör vara äldre än 6 månader
 • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Du kan inte låna under en pågående skuldsanering

Vanliga krav på dig som ansöker om ett privatlån

En långivare som erbjuder privatlån gör oftast kreditupplysningen hos UC. Eftersom lånesumman oftast är mycket högre anser man att man behöver högre krav och säkerhet för att låna ut. Däremot kan du få ett lån med mycket låg ränta om du har en bra stadig inkomst.

Så här kan grundkraven se ut hos en långivare som erbjuder privatlån:

 • Du ska var över 18 år
 • Du är skriven och folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Du har en fast inkomst från ett arbete eller pension
 • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Du är skuldfri från kronofogden sen minst 6 månader tillbaka

Snabblån utan säkerhet med betalningsanmärkningar

Snabblån eller ett smslån är det vanligaste att välja om du vill låna utan säkerhet och har betalningsanmärkningar. Dock behöver dina betalningsanmärkningar var mer än 6 månader gamla om du ska ha en chans att bli beviljad ett lån. Däremot finns det kreditgivare som accepterar att du har upp emot 10 st betalningsanmärkningar. Den största anledningen till att långivarna inte vill att du har nya betalningsanmärkningar är att de vill vara säkra på att du kommer att sköta dina månadsbetalningar.

Vad består ett låns beståndsdelar av?

I huvudsak består ett lån av amortering, ränta och avgifter. Vid varje månads fakturatillfälle betalar du av på lånet med en förutbestämd amortering plus ränta och eventuella avgifter. Det vanligaste är så kallade annuitetslån då man betalar en högre summa i början av låneperioden och i slutet består månadsbetalningen mest av amortering. Men det finns även långivare som erbjuder rak amortering då man betalar lika mycket hela tiden under låneperioden.

Samla lån och hitta billigaste lånet utan säkerhet

Har du lån eller kontokrediter sen tidigare med höga räntor kan det vara ett smart drag att samla dina lån till ett nytt lån med lägre ränta. Är det lån med rörlig ränta kan räntan stiga med tiden och lånet blir dyrare än vad den var i början när du tog lånet. Genom att baka ihop flera snabblån och kontokrediter till ett lån utan säkerhet, kan man spara många tusenlappar. Den största fördelen med ett samlingslån utan säkerhet är att du slipper avgifter från flera långivare och lånet blir mycket billigare per månadsbetalning.

Flexibla långivare på marknaden

Det är allmänt känt att de traditionella bankerna i regel ställer höga krav på den som lånar och man måste ha ett fläckfritt ekonomiskt förflutet plus en bra stadig inkomst. Därför har det poppat upp en mängd olika aktörer på lånemarknaden som erbjuder en mer flexibel lösning för den som vill låna pengar. De nya långivarna ser mer till hur din ekonomiska situation ser ut i dagsläget och bryr sig mindre om hur det har varit. Flexibiliteten hos de nya långivarna är att de erbjuder lån utan UC och beviljar lån även till dig som har betalningsanmärkningar. Behöver du extrapengar snabbt idag så finns det en lösning att ta ett lån snabbt och enkelt där du kan ha pengarna på kontot inom några minuter upp till några timmar. Många långivare kräver varken säkerhet eller fast jobb och du kan bli beviljad lån även med betalningsanmärkningar.

Varför låna utan säkerhet och utan UC?

Behöver du en mindre summa pengar snabbt och tillfälligt är det smartast att ansöka om ett snabblån. Ett snabblån är lätt att få direkt och långivaren kräver ingen säkerhet för att bevilja lånet. Ett lån utan UC betyder inte att en långivare inte tar någon kreditupplysning. UC är förkortning på Upplysningscentralen som är ett kreditupplysningsföretag som ägs av storbankerna. Till skillnad från andra kreditupplysningsföretag så registreras alla lån och krediter hos UC med specificerade uppgifter om varje lån, då en långivare gör en kreditupplysning. Vill du inte att ditt lån ska registreras ska du titta efter en långivare som inte använder UC, utan erbjuder alternativa kreditupplysningar som Creditsafe och Bisnode. Fördelen med att låna utan UC är att du inte kommer att belasta din kreditvärdighet med för många förfrågningar. Vilket är en fördel om du ska låna en större summa så småningom, som ofta kräver att kreditupplysningen görs hos UC.

Snabblån med direktutbetalning

Ett snabblån är tänkt att användas då man behöver extra pengar snabbt för att lösa en situation.
Det kan hända oss alla att man hamnar i en situation då man behöver inhandla något snabbt och behöver låna en mindre summa tillfälligt. Många människor lånar av anhöriga eller vänner men har man inte någon i sin närhet som kan låna ut är ett snabblån ett bra alternativ. Många långivare är medvetna om att i dessa situationer behöver man ofta pengarna på stuts och därför erbjuder många långivare direktutbetalning. Du ansöker om ett lån på nätet och verifierar din ansökan med ditt BankID.
Vid en låneansökan görs en kreditbedömning och en kreditupplysning utan UC vid snabblån och om du får godkänt betalas pengarna ut direkt. Det betyder normalt att från det att du har skickat in din ansökan, får du utbetalt inom några minuter upp till några timmar.

Risker med att ta snabblån

Den enda risken som du utsätts för när du tar ett snabblån med direktutbetalning är att du kanske inte har tänkt över beslutet ordentligt. Det är lekande lätt att ta ett snabblån och de flesta blir godkända, plus att man får pengarna direkt. Men innan man lånar ska man alltid vara säker på att man har råd att betala tillbaka lånet och det med både ränta och avgifter som följer med lånet. Om man inte har riktigt har råd egentligen kan man förstöra sin ekonomi för en lång tid framöver.

FAQ

Hur gör jag för att få bästa räntan och bästa villkoren på mitt lån?

Du kan jämföra alla långivare här på KreditQ och se vilken långivare som du tycker har bäst villkor för dig.

Varför ska jag låna utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är den vanligaste låneformen eftersom det är lätt att få beviljat. 

Hur stor summa kan jag låna med ett snabblån?

Ett snabblån kan man låna allt från 500 kr upp till 50 000 kr.

Är betalningsanmärkningar samma sak som att ha en skuld hos kronofogden?

Nej, det är inte samma sak. Har du ett skuldsaldo hos kronofogden är det ingen långivare som beviljar ett lån.
2

Betygsätt sidan

5 Röster