Monetti omdöme

21.06.2021
0

Sedan starten 2006 har Monetti, som ingår i Folkefinansgruppen, fokuserat på att erbjuda lån som är anpassade efter människors vardag. Detta eftersom att vissa traditionella banker inte erbjuder lån som alltid passar in i alla individers vardag. Med mer än 10 års erfarenhet av att erbjuda snabblån och korta krediter på den svenska marknaden har idag Monetti ett erbjudande väl anpassat efter marknaden. 

Maxbelopp: 20 000 SEK
Ränta: 39%
Löptid: 1-12 mån

Fördelar

  • Ingen UC och besked direkt
  • Flexibla uttag med kontokredit
  • Flexibel återbetalning med kontokredit

Nackdelar

  • Maxbelopp 20 000 SEK
  • Hög effektiv ränta
Säkerhet
4.7 av 5
Mycket säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2006
Kryptering:
4
OV-certifikat
Tillgänglighet
5
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4.7 av 5 på Trustpilot
Sökvolym:
4
> 5 700 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om Monetti

Monetti har som mål att reformera marknaden för kortare krediter och snabblån genom att göra den mer kundfokuserad och vänligare. Detta gör de idag genom att erbjuda flexibla lån och lån efter tillfälliga behov. 

Ränta: 39 %
Minsta lånebelopp: 2 000 SEK
Högsta lånebelopp: 20 000 SEK
Löptid: 1 - 12 mån
Accepterar anmärkningar: Ja, om skuldfri från KFM
Använder UC vid kreditupplysning: Nej
Direktutbetalning: Ja, samma dag på helgfri vardag
Uppläggningsavgift: 350 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Taxerad inkomst

Monetti gör som alla seriösa långivare en kreditupplysning på individen som lämnar in en låneansökan. Detta för att garantera att den person som ansöker om lån ska ha rätt förutsättningar för att kunna betala tillbaka lånet enligt överenskommelse. Detta är en garant för att individer inte ska ta lån de inte kan betala tillbaka och på så vis hamna i en lånefälla.

Provision och räntekostnader

Bland Monettis olika erbjudanden finner man klassiska sms-lån, snabblån och kontokredit. Monetti har paketerat dessa lånformer i två paket som de kallar för Monetti Flexilån och Monettilån. I kostnaden för dessa olika former av lån ingår det alltid ränta, uppläggningsavgift och administrationsavgift. Utöver dessa kostnader tillkommer inga dolda avgifter.

Monetti anser sig själva sträva efter att vara så tydliga som möjligt med sin prisinformation men den är inte så enkel att hitta som de vill få en att tro. När man väl hittar priser som gäller för deras olika lån är den dock tydlig och visas i kronor.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
8 000 SEK 39% 6 mån 1569 SEK 9 569 SEK
Räntan hos Monetti kan komma att sättas individuellt och ovanstående är representativa exempel.

Avgifter och andra lånekostnader

Kostnader för Monetti Flexilån

Monetti Flexilån har en enkel kostnadsstruktur då den bygger på låneformen kontokredit. Den lägsta kostnaden är därför baserad på det utnyttjade beloppet plus ränta och avgifter. Precis som hos alla andra långivare så kan man välja att betala av lånet i snabbare takt eller betala av hela lånet i en klumpsumma. 

För ett Monetti Flexilån så ligger idag räntan på den utnyttjade krediten på 39 %. Uppläggningsavgiften som är en engångskostnad och som endast gäller vid första uttaget ligger idag på 350 SEK. Där efter tillkommer sedan en administrationsavgift på 15/45 SEK och en uttagsavgift på 50 SEK.

 

Kostnader för Monettilån 

Precis som för Monetti Flexilån så har Monettilånet en uppläggningsavgift på 350 SEK och en administrationsavgift på 45 SEK. Den nominella räntan för ett Monettilån uppgår till 39% och detta är den typ av lån som ses som en högkostnadskredit. Det är därför oerhört viktigt att du som låntagare håller koll på fakturans förfallodatum. Lån som endast har en avbetalning har förfallodatum 30 dagar efter att lånet beviljats.

För de lån som har fler än en avbetalning gäller ett standardiserat och fast förfallodatum som är den 28:e varje månad

Gäller avdragsgill ränta för snabblån från Monetti? Ja, vid årsskiftet skickar Monetti precis som alla andra finansiella organisationer sina uppgifter till Skatteverket. Dessa uppgifter innehåller information om hur mycket ränta som varje kund  till Monetti har betalt. Dessa uppgfiter lägger Skatteverket sedan in i sina system och det kommer med i underlaget vid deklarationen. Man behöver alltså inte själv hålla koll på hur mycket ränta man betalt varje år, det sker automatiskt. Under ett år så har man rätt till att dra av 30% av den ränta man betalt. Mer information om hur detta fungerar exakt finns hos Skatteverket.

Uppläggningsavgift: 350 SEK
Administrationsavgift: 15/45 SEK
Uttagsavgift: 50 SEK
Förseningsavgift: 0 SEK

Villkor för att ansöka om ett lån hos Monetti

Monetti erbjuder smslån utan säkerhet upp till 20.000 SEK. Man ansöker snabbt och lätt via Monettis hemsida och får sedan in pengarna på kontot. Monetti ställer vissa krav på de som ansöker om lån hos dem, de krav de ställer är följande. Man måste vara över 18 år, ha en taxerad årsinkomst, vara folkbokförd i Sverige och man får inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du behöver även ha tillgång till e-legitimation och/eller Bank-ID för att kunna identifiera dig.

  • Måste vara över 18 år.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Taxerad inkomst.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Kreditupplysningstjänst/Kredithistorikverifieringstjänst som används av Monetti

Att ansöka om snabblån utan UC är idag ett vanligt antaget begrepp och hos Monetti kan man låna pengar utan att kreditupplysning görs mot UC. Monetti använder sig utav Bisnode för att göra en kreditupplysning vid en låneansökan. Att det görs en kreditupplysning av någon form är bra för alla. Det innebär större säkerhet för dig som låntagare och lägre risk för långivaren. Att långivaren Monetti får lägre risk med hjälp av att alltid göra kreditupplysningar ser du som kund genom att nominella räntor är lägre idag än vad de var förr, innan alla ställde krav på att få göra en kreditupplysning på något sätt.

Hur snabbt beviljar Monetti pengarna?

Efter att Monetti beviljat ens låneansökan för Flexilån, dvs. deras kontokredit så kommer du ha tillgång till beloppet på Mina Sidor hos Monetti. Här kan man sedan enkelt göra uttag från Mina Sidor och föra över pengar till sitt bankkonto. 

Ansöker man om ett Monettilån en vardag innan klockan har hunnit bli 13:00 så kommer pengarna föras över till bankkontot samma dag mellan 15:00-17:00. Kommer däremot ansökan in efter 13:00 till Monetti har du pengarna på kontot nästa bankdag.

Låneansökan: Tar max ett par minuter
Svarstid: Besked direkt när ansökan är klar

Vilka lån erbjuder Monetti?

Monetti Flexilån är den nya formen av lån, en kontokredit som man alltid har tillgång till. Det digitala kreditkortet som ger dig som kund tillgång till en buffert som kan lösa situationer i vardagen som annars hade kunnat bli riktigt jobbiga. Med Monetti Flexilån ansöker man om en kredit och utnyttjar därefter det belopp man behöver, när man behöver det. Man betalar självklart endast för den kredit som man har utnyttjat. 

När ens ansökan om Monetti Flexilån har blivit beviljad och man har fått en kredit man enkelt göra uttag när det passar en, det enda man behöver tillgång till internet. Kredit kan max uppgå till 20.000 SEK och Monetti erbjuder flexibel återbetalning och möjlighet till uttag när man vill. Detta gör att du enkelt kan använda pengarna till vad du vill, när du vill. 

Kostnaden för krediten baseras sedan på hur mycket av krediten som du har utnyttjat och så tillkommer avgifterna. 

Ett Monettilån kan man enkelt ansöka om via telefon, sms eller via Monettis webbplats. Man kan då ansöka om lån mellan 2.000 SEK och 20.000 SEK. Det snabbaste och enklaste sättet är att använda sig av formuläret på Monettis hemsida där man kan identifiera sig med hjälp av e-legitimation eller BankID. Är man däremot redan kund sedan tidigare så finns det ett ännu enklare sätt. Befintliga kunder kan snabbt och enkelt ansöka om nytt lån genom att skicka ett SMS. Monetti betalar ut pengarna till bankkontot på helgfria vardagar mellan 15:00 och 17:00 om SMSet kom in innan 13:00. Skickades smset efter 13:00 så kommer pengarna in på bankkontot nästa bankdag. Om du har Nordea som bank så överförs pengarna till ditt bankkonto på samma dag om ansökan kommer in före klockan 10:30. 

Säkerhetsgranskning av Monetti

Precis som alla finansiella aktörer på den svenska marknaden så står Monetti under tillsyn av finansinspektionen. Det är även finansinspektionen som har delgett Monetti deras licens som krävs för att få erbjuda konsumentkrediter.

Monetti innehar licens från Finansinspektionen (institutnummer 47705) och är registrerade för att bedriva konsumentkreditinstitut och försäkringsförmedling.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Kontaktinformation på siten Ja Synligt organisationsnummer Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Granskning av Monettis tekniska support och kundtjänst

Monetti har en aktiv kundtjänst som finns tillgänglig 7 dagar i veckan och man kan nå dem via telefon och mail. Monetti strävar efter att ge personlig service och att finnas till hands för dig när du behöver dem. Detta syns i deras kundtjänst öppettider eftersom att de går att nå sju dagar i veckan men också på helgdagar. 

 

Öppettider:

Måndag – fredag, 08:00 – 18:00

Lördag, 10:00 – 15:00

Söndagar samt helgdagar, 10:00 – 15:00

 

Telefon: 08 588 581 00

E-post: info@monetti.se

Adress: Götgatan 78, 118 30 Stockholm

Telefon: 08-588 581 00
Epost: info@monetti.se
Bolagsnamn: Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
Adress: Götgatan 78, 118 30, Stockholm
Organisationsnummer: 516404-7044
Öppettider Mån-Fre: 08.00-18.00, Helger: 10.00-15.00

Allt om ansökan och registreringsprocessen hos Monetti

Att skicka in en ansökan om snabblån på Monetti.se går snabbt och det är väldigt enkelt. Det tar någon minut att fylla i all nödvändig information och det som krävs är att du väljer belopp att låna, önskad återbetalningstid, ditt personnummer och mobilnummer så är du redo att gå vidare. Man identifierar sig smidigast och snabbast med hjälp av e-legitimation men man kan också välja att bli uppringd av en handläggare. När man sedan är befintlig kund räcker det med att man skickar ett enkelt sms, så är allt klart. 

Steg 1

Välj belopp & löptid

Steg 2

Fyll i personuppgifter

Steg 3

Verifiera med BankID

Steg 4

Få besked direkt

Hur populära är Monetti?

Monetti är en väldigt populär långivare och de har sedan starten 2006 hjälp över 400.000 kunder med smslån. De har en bas med återkommande kunder och efter att ha varit aktiva som långivare i så många år har Monetti blivit ett etablerat namn som en seriös långivare. 

Trustpilot 4.7 Googlebetyg N/A
Sökningar / månad 5 700 Besökare / månad 5 700

Är Monetti en bluff?

Nej, Monetti är ingen bluff, de har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2006 och de har sedan starten alltid agerat under tillsyn av finansinspektionen. Det är även finansinspektionen som tillhandahåller Monetti med deras licens för att få erbjuda svenska konsumenter krediter på det vis som de gjort sedan starten 2006. 

4.5

Betygsätt sidan

34 Röster