FlexLimit omdöme

17.06.2021
0

FlexLimit är ett dotterbolag till C Finance AB som är en de största aktörerna inom konsumentkrediter i Sverige. De var också bland de första i Sverige med att erbjuda smslån och snabblån med direktutbetalning. Sedan FlexLimit startades så har företaget vuxit väldigt snabbt och de har idag över tiotusentals kunder i norden.

Maxbelopp: 20 000 SEK
Lägstabelopp: 5 000 SEK
Ränta: 39%
Effektiv ränta: 58,74 – 98,80%
Löptid: 1 - 12 mån
Betalningsanm. Ok: Nej
Utbetalning: 0-2 bankdagar
Ränteexempel
Lånebeloppet 5 000 kr i 360 dagar (12 månader /delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39% ,effektiva årsräntan är 98,80%.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Fördelar

 • Besked direkt efter låneansökan är inskicad
 • Inga dolda avgifter
 • Vänlig kundtjänst

Nackdelar

 • Privatlån har en uppläggningsavgift.
 • Kontokrediten har en lägsta återbetalningstid på 1 år.
 • Avida specificerar inte någon ränta för deras företagslån.
Säkerhet
4.3 av 5
Säker
Insyn:
5
Registrerat i Sverige
Ålder:
5
Grundades 2006
Kryptering:
4
OV-certifikat
Tillgänglighet:
3
Tydliga kontaktvägar
Omdömen:
5
4,3 av 5 hos Trustpilot
Sökvolym:
3
3 900 sökningar / månad
Innehållsförteckning

Om FlexLimit

Vardagen innehåller inte bara enkla förutbestämda saker, ibland uppstår det saker som man inte räknat med och då kan man behöva låna pengar snabbt. Därför kan valet av långivare vara helt avgörande och vikten av att ha pengarna på kontot snabbt är viktigast av allt. FlexLimit har lagt väldigt mycket arbete på att utveckla ett system som hanterar ansökningar oerhört snabbt och automatiskt. Detta system ser även till att du som blivit beviljad ett lån får pengarna överflyttade till ditt konto så fort som din bank tillåter det. 

En framgångsfaktor för FlexLimit är att det vanligtvis tar ca 15 minuter från det att man har fyllt i ansökan och begärt ett uttag till ditt bankkonto som man har pengarna på sitt konto. Detta förutsätter dock att FlexLimits kundtjänst har öppet, därför har de satsat på extra långa öppettider på vardagar, 08:00-21:00 och på lördagar har de öppet 10:00-17:00 samt på söndagar är kundtjänsten öppen 13:00-16:00.

För att kunna ta del av dessa snabba överföringar som vanligtvis tar 15 minuter behöver man vara kund hos Nordea eller Handelsbanken. Är det så att man är kund till en annan bank, så som Swedbank, Danske Bank eller SEB har man pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag.

Flexlimit erbjuder idag lån mellan 3000 SEK och 20.000 SEK och de stoltserar med att inte ha återbetalningsplaner som sätter hög press på sina kunder. FlexLimit lägger stor vikt vid att låna pengar hos dem ska kännas säkert och tryggt.

Ett led i detta är då att FlexLimit endast bevilja snabblån till personer som har en sund och stabil ekonomi. Så har man betalningsanmärkningar kan man inte bli beviljad lån från FlexLimit, detta för att förhindrar kunder från att hamna i en skuldfälla.

FlexLimit erbjuder alla sina kunder en flexibel återbetalningsplan. Detta betyder att du som kund själv väljer hur du vill återbetala lånet. FlexLimit erbjuder sina kunder möjligheten att betala tillbaka lånet via Minimidelbetalning eller Annuiteter.

Med Minimidelbetalning menas att summan för den månatliga delbetalningen ligger på 10% av det totala lånade beloppet eller lägst 500 SEK. I de fall då resterande skuld är lägre än 500 SEK blir totala skulden delbetalningen.

Med Annuiteter menas att man väljer en valfri summa som ska amorteras varje månad, denna summa ska vara större än minimibetalningen. Man kan även välja att betala hela skulden på en gång.
Det finns även perioder i livet då oförutsedda utgifter hopar sig och högen med räkningar växer mer än man orkar med. Då FlexLimit vill ge sina kunder ett lån som passar deras vardag och deras liv har de tagit fram möjligheten till en betalningsfri månad. Man kan aktivera sin betalningsfria månad genom att logga in på Min Sida på Flexlimit.se och där flytta fram den nuvarande fakturan till nästkommande månad.

FlexLimit har precis som nästan alla långivare på den svenska marknaden gått mot att erbjuda kontokredit. Det innebär att man ansöker om en kredit hos FlexLimit och man utnyttjar så mycket av denna kredit som man vill, när man har behov av det. Det är från denna kredit som man kan göra uttag och flytta över pengar till sitt egna bankkonto.

Ränta: 39 %
Effektiv ränta: 58,74 – 98,80 %
Minsta lånebelopp: 5 000 SEK
Högsta lånebelopp: 20 000 SEK
Löptid: 1 - 12 mån
Accepterar anmärkningar: Nej
Använder UC vid kreditupplysning: Nej
Direktutbetalning: 0-2 bankdagar
Uppläggningsavgift: 380 SEK
BankID verifiering: Ja
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: Stadig inkomst är ett krav

Provision och räntekostnader

Vilka kostnader tillkommer krediten? Dvs. vad kostar det att ta ett lån hos FlexLimit?

Kostnaderna för lånet består av tre delar, uppläggningsavgift, aviavgift och ränta. 

 

Uppläggningsavgiften ligger idag på: 380 kr

Aviavgiften ligger på: 45 kr

Räntan ligger på: 3.25% 

Effektiv ränta: 51.87%-587%

 

Som hos alla långivare har olika kreditgränser olika räntor:

3000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 147,16 %

5000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 98,80 %

10.000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 71,31 %

15.000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 62,86 %

20.000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 58,74 %

Utöver detta tillkommer såklart även en del amortering, den lägsta amorteringsnivån ligger idag på 10% av skulden eller minst 500 kr per månad. 

Skulle betalning utebli på förfallodagen skickar kreditgivaren regelmässigt ut en betalningspåminnelse. I samband med denna påminnelse utgår även en avgift för denna påminnelse med 60 kr till nästa kontoutdrag. Dröjsmålsränta på förfallna belopp debiteras med samma räntesats som kreditens vanliga ränta tills att betlaning sker. Om betalning uteblir på förfallodagen kan kredtigivaren också välja att överlämna fordran för fortsatta kravåtgärder hos inkassobolag, varvid sedvanliga inkassokostnader tillkommer. 

Vid utebliven betalning efter betalningspåminnelser kan också kreditgivaren välja att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogden eller väcka talan hos tingsrätten.

Kostnadsexempel

Lånebelopp Årsränta Löptid Månadskostnad Total återbetalning
5 000 SEK 39 % 360 dagar 920 SEK 7 114,76 SEK
Dessa räntor används endast som exempel hos Avida. Räntan är rörliga och sätts alltid individuellt.

FlexLimit erbjuder en kontokredit, dvs. ett löpande lån där låntagaren har ett utrymme att nyttja och gör uttag på belopp inom detta utrymme. Som låntagare börjar man med att ange önskad kreditgräns och när lånet bevilajts kan man göra uttag till sitt konto. Det går sedan att återbetala låånet lånet på en gång, eller i fler avbetalningar.

Avgifter och andra lånekostnader

 

Uppläggningsavgift: 380 SEK
Aviavgift: 45 SEK
Betalningsfri månad: 200 SEK

Kreditupplysningstjänst/Kredithistorikverifieringstjänst som används av FlexLimit

FlexLimit använder sig utav Creditsafe för att bedöma kreditvärdigheten hos den som ansöker om lån. Kreditupplysningen ligger till grund för huruvida låneansökan ska godkännas eller nekas. Creditsafe använder sig av en kreditscoringsmodell som ger dig ett betyg mellan 1-100 där 100 är det högsta betyget.

Villkor för att ansöka om ett lån hos FlexLimit

För att låna hos FlexLimit måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

 • Du är över 20 år gammal
 • Du har en regelbunden inkomst
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Du har inga skulder hos Kronofogden
 • Du får inte ha öppna lån hos Meddelandelån

Hur snabbt beviljar FlexLimit pengarna?

Direkt utbetalning sker från FlexLimit till vissa utvalda banker. Direkt efter att låneansökan blivit godkänd kan FlexLimit göra en direkt utbetalning till konton hos Handelsbanken och Nordea. Detta är förutsatt att utbetalningen ska ske under öppettider. Om förfrågan om utbetalning kommer utanför öppettider sker utbetalningen under öppettider kommande arbetsdag.

För utbetalning till övriga banker tar det 0-2 vardagar innan pengarna finns på kontot.

Låneansökan: Tar under 2 minuter
Svarstid: Svar på ansökan inom några minuter

Vilka lån erbjuder FlexLimit?

FlexLimit erbjuder lån mellan 3.000 kr – 20.000 kr.

FlexLimit erbjuder idag följande typ av lån:

 • Privatlån
 • Kontokredit
 • Konsumentkredit
 • Blancolån
 • Snabblån
 • Internetlån
 • SMSlån
 • Mobillån
 • Kreditlån

 

Respektive lånetyp beskrivs här nedanför.

Privatlån

Funderar du på att köpa ny bil, MC, renovera huset eller att åka på en drömsemester? Orsakerna för att ta ett privatlån kan vara många – med vårt privatlån kan du göra dina drömmar till sanning! Låna upp till 20 000 kr med FlexLimit privatlån.

 

Ett privatlån är helt enkelt ett lån som du kan använda till vilket som helst ändamål. Ett privatlån kan användas till bland annat:

 

 • bilköp
 • renovering
 • möbler
 • resa utomlands

eller något annat, du bestämmer själv!

Ett privatlån kännetecknas även av att du kan låna utan säkerhet. Att låna utan säkerhet betyder att du inte behöver lägga någonting som pant för lånet – du behöver endast se till att du klarar av att återbetala lånet innan löptiden går ut.

 

Hur stort kan ett privatlån vara?

Lånesummorna varierar bland olika långivare då det gäller att ta privatlån. Hos oss på FlexLimit kan du ta ett privatlån på

 

 • 3000 kr,
 • 5000 kr,
 • 10000 kr,
 • 15000kr, eller
 • 20000 kr.

Hur lång är lånetiden för ett privatlån?

Lånetiden för vårt privatlån beror på den summa som du önskar låna. Ju större summa du önskar låna, desto längre blir lånetiden. Lånetiden för våra privatlån varierar mellan 1 månad och 36 månader, dvs. du kan låna i upp till tre år.

 

Vem kan ansöka om ett privatlån?

FlexLimit är en ansvarsfull långivare som lånar ut pengar endast till personer som har en god ekonomi och klarar av att återbetala kostnaderna som privatlånet åstadkommer.

 

För att kunna ta privatlån hos FlexLimit måste du uppfylla följande villkor:

 

 • du måste vara minst 20 år gammal
 • du måste ha stabila inkomster
 • du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • du får inte ha några obetalda skulder från tidigare

 

Kontokredit

En kontokredit hjälper dig när du möter ett oväntat behov av pengar och när du inte är säker på exakt hur mycket du behöver låna. En kontokredit kan vara t.ex. 10 000kr, men du behöver inte lyfta hela summan på ditt konto direkt, utan du kan lyfta t.ex. 1000 kr idag, 500 kr imorgon och 3000 kr nästa vecka osv.

 

Krediten liknar ett vanligt SMSlån men huvudskillnaden är den att lånesumman är bestämd i förväg och att den ansökande kan lyfta pengar på sitt konto flera gånger utan att behöva göra en ny låneansökan varje gång. kontokrediten sparar både tid och pengar för låntagaren och långivaren eftersom låntagaren behöver endast göra en ansökan.

 

En kontokredit passar både för litet och för stort behov

Behovet att låna pengar kan inträffa oväntat och då kan man råka ut för en otrevlig situation. I de flesta fallen kan kontokrediten hjälpa till med att förbättra situationen. Vad gör du när din månadsbudget är förbrukad och det är ännu 2 veckor tills nästa lönedag? Att leva utan pengar är omöjligt och därför är det en naturlig lösning att låna pengar från en utomstående långivare.

 

Bankerna erbjuder gärna lån till konsumenter, men låneprocessen är lång och du måste fysiskt besöka banken för att kunna ansöka om ett lån. Detta passar sällan ihop med nutidens brådskande scheman.

 

Hos Flexlimit kan du däremot låna pengar utan dröjsmål: du ansöker direkt via nätet och vi utbetalar pengarna till ditt konto utan några dröjsmål. I tillägg till den kortare låneprocessen, behöver du inte veta exakt hur mycket pengar du behöver, utan du kan ansöka om en kontokredit och lyfta endast den summan som du behöver till ditt konto.

 

Ansök kontokredit på 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr

En kontokredit är ett kortsiktigt lån som Flexlimit beviljar åt konsumenter med god kreditvärdighet. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 

När du har fått kontokrediten beviljad, kommer du att kunna lyfta en valfri summa på ditt konto exakt då du behöver pengar (utan att behöva göra en ny låneansökan). Exempel: om du blir beviljad en kredit på 15 000kr, kan du lyfta 5000kr första dagen, 7500kr om en vecka och så vidare.

 

Konsumentkredit

En konsumentkredit kan också kallas för konsumtionskredit, vilket också förklarar bättre vad själva begreppet betyder. En konsumentkredit är helt enkelt ett lån utan säkerhet som är riktad åt konsumenter.

 

En konsumentkredit kräver inte borgen

Att låna utan säkerhet betyder att du som låntagare kan få lånet utan att sätta något som pant för lånesumman. Jämför t.ex. med ett bostadslån, där du ofta måste sätta hela bostaden som pant för lånet (banken kommer att äga bostaden ifall du inte kan återbetala lånet). Detta gäller inte för konsumentkrediter! 

 

Konsumentkrediter beviljas på basis av kreditupplysning

När du ansöker om en konsumentkredit kommer långivaren att göra en kreditupplysning enligt de uppgifter som du anger i din ansökan. Vi kommer att avgöra din återbetalningsförmåga med hjälp av olika datorprogram. Långivaren ser bland annat på följande saker:

 

den ansökandes ålder,

inkomster och utgifter,

lån och skulder från tidigare,

möjliga betalningsanmärkningar

Utifrån dessa uppgifter fattar långivaren beslut om att bevilja konsumentkrediten.

 

Vad kostar det att ta en konsumentkredit?

Att ansöka om en kredit är alltid gratis hos Flexlimit. Kostnaderna för krediten varierar enligt lånesumman: ju större summa du ansöker om, desto lägre blir kostnaderna i längden. Kostnaden för en kontokredit utgörs av uppläggningsavgiften, aviavgifter och ränta.

 

Konsumentkrediter från 3 000 upp till 20 000 kr

På Flexlimit kan du ansöka konsumentkrediter från 3 000 kr upp till 20 000 kr. Pengarna kommer att finnas till din användning på ditt Flexlimit –konto, varifrån du kan flytta pengar till ditt personliga bankkonto enligt behov. 

 

Du behöver alltså inte flytta hela summan till ditt konto direkt (men du kan självklart göra det ifall du önskar), utan du kan lyfta vilken som helst summa då och då enligt ditt eget behov. Detta gör att de totala kostnaderna för konsumentkrediten blir mindre än jämfört med t.ex. ett sms-lån.

 

Blancolån

Blancolån är ett begrepp som används för att beskriva ett lån utan säkerhet. Ett blancolån är alltså ett lån där långivaren inte kräver att låntagaren sätter något som säkerhet (pant) för lånet.

 

Blancolån kräver ingen borgen

Då du ansöker ett blancolån behöver du inte sätta något som pant för lånet eftersom långivaren gör en kreditkontroll på dig när du ansöker. På detta sättet kan långivaren försäkra sig om att det är lönsamt för denne att bevilja ett lån åt dig. Långivaren kontrollerar alltså att om din ekonomi är i ett sådant skick att du klarar av att återbetala lånet inom utsatt tid.

 

Motsatsen till ett blancolån är t.ex. ett vanligt banklån eller ett bostadslån, där du måste sätta bostaden eller något annat värdefullt som pant för att få lånet. Det lönar sig i allmänhet att jämföra olika lånealternativ för att hitta det lån som passar ditt behov bäst.

 

Låna ansvarsfullt

FlexLimit erbjuder blancolån från 3 000 kr upp till 20 000 kr. Detta betyder att du kan låna upp till 20 000kr utan att behöva sätta något som pant för lånet. Observera att vi driver ansvarsfull kreditgivning och det innebär att du måste uppfylla våra lånevillkor för att kunna bli beviljad ett blancolån hos oss.

 

För att kunna ta ett blancolån hos oss måste du uppfylla följande villkor:

 

du måste vara minst 20 år gammal

du måste ha regelbundna inkomster

du får inte ha några betalningsanmärkningar

du får inte ha några skulder från tidigare

När du har blivit beviljad ett blancolån kan du använda pengarna på vilket sätt som helst. Du kan ta ett blancolån t.ex. för att köpa ny bil, åka på semester, köpa motorcykel eller för att, helt enkelt, ha det extra lyxigt i vardagen.

 

Snabblån

Snabblån är en gemensam benämning för små, korta lån som ansöks via internet eller via telefonen med hjälp av SMS (därifrån kommer det populära begreppet SMS-lån). Tack vare internets utveckling har det blivit allt vanligare att ansöka om lån direkt online eftersom det går snabbare och enklare än att besöka en bank för att ansöka om lån. Snabblån motsvarar dessutom bättre konsumenternas efterfrågan: att snabbt få tillgång till en relativt liten summa pengar (då man möter oväntade utgifter).

 

Hur skiljer sig ett snabblån från vanliga banklån?

Ett snabblån skiljer sig från ett vanligt lån på flera olika sätt:

 

snabblån rör sig om mindre summor jämfört med t.ex. banklån,

snabblån beviljas ofta utan säkerhet (kräver inget som pant för lånet),

lånetiden för ett snabblån är betydligt kortare än för andra typer av lån

Hur ansöker man om en kredit? Välj den önskade kreditgränsen på vår hemsida eller via formuläret på denna sida, identifiera dig med Bank ID och fyll i dina uppgifter. Du får lånebesked direkt. Om din ansökan blir godkänd kan du direkt göra ett uttag till ditt bankkonto.

 

Hos oss kan du snabblåna 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr

FlexLimit är en kontokredit, dvs. du ansöker om en kreditgräns (3000, 5000, 10000, 15 000 eller 20 000 kr) varefter du kan göra uttag för summor mellan 500-20000 kr till ditt bankkonto när du behöver pengar. Du kan t.ex. ansöka om en kreditgräns på 10 000 kr men endast göra uttag på 1 000 kr per månad. Du behöver alltså inte lyfta hela summan på kontot på en gång – du kan flexibelt göra uttag när du behöver pengar.

 

Vi har direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken

När din ansökan har blivit godkänd och du gör ett uttag till ditt bankkonto, kommer vi att flytta pengarna så snart som möjligt till ditt konto. Vanligtvis får du pengarna inom 15 minuter (speciellt om du har konto hos Nordea eller Handelsbanken). Du ansöka snabblån och göra uttag till ditt konto även på helger. Vår kundtjänst har öppet på lördagar mellan kl. 10:00-17:00 och på söndagar kl. 13:00-16:00.

 

Snabblån utan UC upplysning

Vi använder inte UC för kreditupplysningar, vi samarbetar med CreditSafe AB. Det är viktigt att du inser att vi måste göra en kreditupplysning på alla som ansöker kredit hos oss, annars kan vi inte veta om den ansökande har tillräcklig återbetalningsförmåga för att klara av lånet inom utsatt tid. Våra kreditupplysningar är dessutom 100 % diskreta, ingen utomstående kommer kunna se att du har ansökt om en kredit hos oss.

 

Vem kan ansöka snabblån hos oss?

För att vi skall kunna godkänna din låneansökan måste du uppfylla följande krav:

 

du får inte ha betalningsanmärkningar från tidigare,

du måste ha regelbundna inkomster (lön e.d.),

du måste ha ett svenskt telefonnummer,

du måste ha en fungerande e-postadress,

du måste ha en fast adress i Sverige

I tillägg till dessa krav, kommer vi att göra en kreditupplysning på dig och vi fattar lånebeslutet enligt alla tillgängliga faktorer som påverkar din återbetalningsförmåga. Du får lånebesked direkt på skärmen när du slutfört din ansökan.

 

Internetlån

Internetlån är helt enkelt en gemensam benämning för små, snabba och korta lån som ansöks via internet (kallas också för SMSlån eller snabblån). Dessa lån skiljer sig från traditionella banklån i och med att summan är ofta mycket mindre och att du vanligtvis får pengarna på kontot redan samma dag.

 

Hur går det till att ansöka internetlån?

För att ansöka om ett internetlån ska du först välja summan och sedan klicka på den gula knappen i formuläret som du hittar längst ner på sidan. Efter det ber vi dig identifiera dig med dina bankkoder.

 

När du har identifierat dig, vill vi att du ska berätta lite mer uppgifter om dig och din personliga ekonomi. Vi använder dessa uppgifter för att fatta kreditbeslut.

 

Efter att du har fyllt i uppgifterna får du lånebesked direkt på skärmen och du kan göra ett uttag till ditt bankkonto. Pengarna flyttas till ditt konto vanligen inom 15 minuter.

 

FlexLimit – som ett kreditkort på internet

FlexLimit är en s.k. kontokredit vilket betyder att du ansöker om en kreditgräns (3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr) från vilken du kan göra uttag till ditt bankkonto. Du behöver alltså inte överföra hela summan på kontot på en gång, utan du kan göra uttag när du behöver pengar. På detta sätt blir det förmånligare för dig att låna och du får en mycket längre återbetalningstid jämfört med vanliga snabblån.

 

SMSlån

Små, korta och snabba lån kallas SMSlån (SMS lån, SMS-lån) eftersom de tidigare ansöktes via textmeddelande (SMS-meddelande). Ett vanligt SMSlån är mellan 500 och 10 000kr och det återbetalas inom 90 dagar från att lånet har blivit beviljat. Nuförtiden ansöks de flesta SMS-lån direkt via nätet, men hos vissa långivare är det ännu möjligt att ansöka via SMS-meddelande.

 

Hur går det till att ansöka om ett SMS-lån?

Det går snabbt och smidigt att ansöka om ett SMSlån via nätet.

 

Du fyller i en ansökan på långivarens hemsida,

de kollar dina uppgifter, och

om din ansökan blir godkänd betalas pengarna på ditt bankkonto redan samma dag.

Vi erbjuder SMSlån med direkt utbetalning (15 minuter) till kunder med bankkonton i Nordea eller Handelsbanken (övriga banker 1-2 dagar).

 

Alla kan inte få SMSlån

När du ansöker om SMS-lån hos oss måste du uppfylla följande kriterier:

 

du har fyllt 20 år,

du har regelbundna inkomster, och

du har inga betalningsanmärkningar.

Hos oss får du SMSlån även på helger och kvällar

På Flexlimit.se kan du ansöka SMS-lån 24 timmar i dygnet, 7 dagar i veckan. Vi behandlar ansökningar under vår kundtjänst öppettider (må-fre 8:00-21:00, lör 10:00-17:00 och sön 13:00-16:00). Detta betyder att du kan få smslån även på helger och på kvällar – vilket är behändigt då ett akut behov av pengar inträffar.

 

Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder inte ett traditionellt SMSlån, utan en kontokredit som du kan göra uttag från när du behöver pengar – som ett kreditkort på nätet. Du kan välja mellan 5 olika kreditgränser:

 

3 000 kr

5 000 kr

10 000 kr

15 000 kr

20 000 kr

När din ansökan blivit godkänd, kan du välja att göra ett eller flera uttag från krediten. Du behöver alltså inte använda hela krediten på en gång, utan du kan använda den i mindre delar om du så önskar. Du betalar endast för den summa som du har tagit ut till ditt bankkonto. Du får en faktura varje månad beroende på de uttag du gjort.

 

Återbetalning av FlexLimit SMSlånet sker i delar

Du kan välja att betala tillbaka den minsta möjliga summa varje månad (beräknas på basis av din kreditgräns och de uttag du gjort) eller att amortera samma belopp varje månad. Ifall du får en kreditgräns på 5000 kr och vill direkt göra ett uttag på 5000 kr, kommer du att få 15 st fakturor med totalt kring 455 dagar återbetalningstid och den totala kostnaden för lånet blir 7464,79 kr (läs mer om våra priser). Den effektiva årsräntan är mellan 58,74-147,16 %.

 

Välj önskad kreditgräns nedan och klicka på knappen för att ansöka!

 

Mobillån

På FlexLimit.se kan du ansöka mobillån 24 timmar i dygnet och 7 dagar i veckan. Vi erbjuder en kreditgräns på 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr från vilken du kan göra uttag när du behöver pengar. Du får lånebesked direkt och du har pengarna på kontot vanligtvis inom 15 minuter.

 

För att kunna låna hos oss

För att kunna ansöka mobillån hos oss måste du uppfylla följande krav:

 

du måste vara minst 20 år gammal,

du måste ha regelbundna inkomster,

du måste ha ett svenskt mobiltelefonnummer,

du måste vara folkbokförd i Sverige, och

du får inte ha några betalningsanmärkningar

Utöver dessa krav, gör vi en kreditupplysning på alla som ansöker om mobillån hos oss. Vi använder inte UC för kreditupplysningar; vi har samarbete med CreditSafe AB.

 

Insättning på kontot inom 15 minuter

Ett mobillån passar för dig som har ett akut behov för att låna en liten summa pengar. När ett akut behov för pengar inträffar, är det viktigt att man så snabbt som möjligt får pengarna på kontot.

 

Vi har satsat på enkelhet och snabbhet; vanligtvis får du pengarna på kontot inom 15 minuter från det att du begärt ett uttag. Pengarna syns direkt på ditt konto ifall du har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken.

 

Hur fungerar det?

FlexLimit är en s.k. kontokredit, vilket betyder att vi erbjuder dig en kreditgräns (nästan som ett kreditkort) från vilken du kan göra uttag till ditt eget bankkonto när du är i behov av pengar.

 

Du kan ansöka en kreditgräns på 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kronor. När din ansökan har blivit godkänd, kan du göra uttag till ditt bankkonto för vilken summa som helst (t.ex. 500, 2500, 5700 eller 12100 kr).

 

Detta innebär att du inte behöver göra en ny låneansökan varje gång du behöver en liten summa pengar. Du behöver endast logga in på FlexLimit (på din dator, mobiltelefon eller surfplatta) och göra uttag till ditt konto. Pengarna syns på ditt konto vanligtvis inom 15 minuter.

 

Kreditlån

På FlexLimit.se kan du ansöka om kreditlån från 3000 kr upp till 20 000 kr med direkt besked. Skillnaden mellan traditionella så kallade smslån och kreditlån, är att då du blir beviljad kreditlån, skapas ett dedikerat kreditkonto med den beviljade kreditsumman. Traditionella smslån är däremot engångslån som betalas ut rakt till ditt bankkonto. Du kan göra uttag från ditt kreditkonto enligt behov, och betalar endast för den kredit du använder.

 

Med andra ord är ett kreditkonto ett utmärkt alternativ då du inte vet exakt hur stor summa pengar du behöver för att klara dina utgifter under månadens gång. Du kan välja att ta ut hela summan med en gång, eller så kan du göra uttag i etapper enligt behov.

 

Kreditlån utan säkerhet hos FlexLimit

Hos FlexLimit kan du ansöka om kreditlån utan säkerhet. Detta betyder att du kan låna utan att behöva sätta något som pant för ditt lån. På traditionella, större lån måste du vanligen sätta t.ex hus eller bil, som säkerhet för lånet. Detta innebär att banken kommer äga ditt hus eller din bil ifall du inte klarar av att återbetala ditt lån.

 

Vad kan jag använda kreditlånet till?

Ifall du har råkat ut för oväntade utgifter är det skönt att ha en buffert i form av ett kreditlån hos FlexLimit. Nedan ser du några exempel på scenarier där oväntade utgifter uppkommer:

 

Bilen har gått sönder och behöver repareras

 

Katten behöver tas till veterinären

 

Kylskåpet eller någon annan köksapparat har sagt upp kontraktet

 

Pengarna har tagit slut, men lönedagen är ännu alltför långt borta

 

Ett kreditlån kan självklart också användas till att förgylla den gråa vardagen i form av en resa eller varför inte ett restaurangbesök till någon finare restaurang? Möjligheterna är många!

 

Vad kostar det att ansöka om kreditlån?

Att ansöka om kreditlån hos FlexLimit är alldeles gratis. Kostnaderna för kreditlånet utgörs av upplänggningsavgiften, aviavgifter och ränta. Ju större summa du ansöker om, desto lägre blir kostnaderna i längden. Läs mer om vår prissättning här.

 

Notera att FlexLimit är en högkostnadskredit. Innan du ansöker om kreditlån hos FlexLimit, är det viktigt att du vet att du kan betala tillbaka lånet. Med andra ord behöver du vara säker på att du har en stabil ekonomi. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Kreditlån utan UC hos FlexLimit

Långivaren gör alltid en kreditupplysing då du ansöker om kreditlån. Upplysningen kan göras via UC eller via något annat, privat kreditupplysningsföretag. Hos FlexLimit ansöker du om kreditlån utan UC. Vi använder oss istället av det privata kreditupplysningsföretaget Creditsafe AB – det kommer med andra ord inte att synas i UC-registret att en upplysning gjorts. 

 

Ansök om kreditlån hos FlexLimit

Vi erbjuder kreditlån med kreditgränser på 3000, 5000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr. För att kunna ansöka om en kontokredit behöver du vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 

FlexLimit erbjuder kreditlån med direkt besked, vilket innebär att du direkt på skärmen ser ifall din ansökan blivit godkänd eller ej. Då ansökan blivit godkänd, kan du göra uttag helt enligt dina behov. Pengarna har du på kontot inom 15 minuter från uttag under kundtjänstens öppettider ifall du har konto hos Nordea eller Handelsbanken. Ifall du har konto hos en annan bank kan det ta 1-2 bankdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Säkerhetsgranskning av FlexLimit

Vi respekterar våra kunders integritet och behandlar personuppgifter ytterst varsamt. När en kund slutför en ansökan hos oss godkänner denne att vi sparar och bearbetar den information vi intagit för att på ett seriöst sätt kunna administrera uppdraget och leverera en god service och tjänst.

Den information vi samlar och sparar om våra kunder, kan du läsa i vår integritetspolicy. Utöver detta, berättar vi i vår sekretesspolicy om data som samlas in av personer som besöker vår hemsida.

FlexLimit innehar licens från Finansinspektionen (institutnummer 44013) och är registrerade för att bedriva konsumentkreditinstitut och försäkringsförmedling.

SSL Ja Personuppgiftspolicy Ja
Licens från Finansinspektionen Ja Cookiepolicy Ja

Support och kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst ifall du möter problem, om du behöver hjälp eller om du har några frågor om oss eller våra tjänster.

Du kan kontakta oss via e-post (kundtjanst(a)flexlimit.se), via telefon (01 40 271 474) eller via vanlig post ifall ditt ärende inte är brådskande. Vi rekommenderar att du kontaktar oss via e-post.

Vår kundtjänst betjänar dig mellan
Måndag-fredag: 08:00 – 21:00
Lördag: 10:00 – 17:00
Söndag: 13:00-16:00

E-post: kundtjanst@flexlimit.se
Telefon: 010-40 271 474
Adress: Styrmansgatan 8, 114 54 Stockholm

Telefon: 010-40 271 474
Epost: kundtjanst@flexlimit.se
Bolagsnamn: C Finance AB
Adress: Styrmansgatan 8, 114 54 Stockholm
Organisationsnummer: 556708-4578
Öppettider Mån-Fre: 08.00-21.00, Lör: 10.00-17.00, Sön: 13.00-16.00

Låneansökan hos FlexLimit

Att fylla i en låneansökan hos Flexlimit tar endast 3 minuter och efter att man fått lånebesked har man vanligtvis pengarna på kontot inom 15 minuter.

 1. Välj önskad kreditgräns
 2. Läs och godkänn integritetspolicyn
 3. Identifiera dig med dina bankuppgifter
 4. Kontrollera och ändra dina personuppgifter
 5. Godkänn lånevillkoren
 6. Få lånebesked
 7. Få pengarna på kontot

Steg 1

Välj belopp, löptid & låntyp.

Steg 2

Fyll i personuppgifter & godkänn villkoren.

Steg 4

Verifiera med BankID.

Steg 5

Få besked inom någon minut.

Trustpilot 4.6 Googlebetyg 5
Sökningar / månad 3 900 Besökare / månad 9 400

Är FlexLimit en bluff?

Nej, FlexLimit är inte en bluff. Det är ett seriöst bolag som är tydliga med hur de arbetar och vad som gäller kring deras lån. De är med medlem i SKEF, Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, där de samarbetar med andra bolag för att skapa trygghet för låntagare.

4.4

Betygsätt sidan

1 Röster